Altcoin,, Trending

Nog 9 Dagen Tot EOS Hard Fork, ook NEO krijgt flinke update

Er komen belangrijke data aan die je in de gaten moét houden als altcoin investeerder. Zo zal EOS eerste hardfork op 23 september plaatsvinden en krijgt ook NEO in het tweede kwartaal van 2020 een grote update. In dit artikel lees je meer over de geplande upgrades.


23 september: EOS Hard Fork

EOS, de op 6 na grootste cryptocurrency ter wereld, zal naar verwachting haar eerste consensusupgrade hebben op 23 september. De EOS blockproducenten hebben namelijk positief gestemd in een poll over het activeren van EOSIO v1.8 op het EOS mainnet.

Volgens EOS Nation is de komende update de grootste upgrade ooit van het EOS netwerk. Het is dan ook de eerste update die een Hard Fork vereist, wat zorgt een splitsing van de blockchain in twee afzonderlijke netwerken. Deze netwerken zullen allebei hun eigen transactie geschiedenis hebben. Het overgrote deel van de stemmers is het eens met de hardfork.

 

NEO 3.0: Geheel nieuw netwerk met veel upgrades

Ook NEO krijgt een grote update. De op 19 na grootste crypto op dit moment, gaat in het tweede kwartaal van 2020 namelijk upgraden naar NEO 3.0. Deze verbeterde versie zal een geheel nieuw blockchain netwerk worden, waar gebruikers hun NEO tokens moeten omruilen voor nieuwe.

Volgens Erik Zhang, mede oprichter van NEO, is de update noodzakelijk omdat een aantal zeer belangrijke verbeteringen die het team wil doorvoeren niet mogelijk zijn met de huidige blockchain.

Waar het huidige netwerk alleen nog bugfixes ontvangt zal het NEO 3.0 netwerk een groot aantal verbeteringen krijgen. De verbeteringen omvatten goedkopere transacties, de inzet van smart contracts en een snellere blockchain.