Hack Nieuws

Hack Nieuws

Noord-Korea’s verlies van $400 miljoen door crypto crash kan kernwapenprogramma schaden

De onrechtmatig verkregen cryptomunten van Noord-Korea zijn flink in waarde gedaald. Volgens experts zal dit invloed hebben op het kernwapenprogramma van het land.

Crypto bezittingen van Noord-Korea dalen in waarde

Volgens een rapport van Reuters zijn de Noord-Koreaanse cryptomunten die ze gehackt hebben flink in waarde gedaald. Dit alles gebeurd te midden van de grotere markt crash. Door deze daling komt de financiering voor zijn wapenprogramma’s mogelijk in gevaar.

Het land is in verband gebracht met tal van cyber aanvallen gericht op crypto, waaronder de hack van $552 miljoen van de play-to-earn-game Axie Infinity’s Ronin-bridge in maart.

In februari suggereerde een uitgelekt rapport van de Verenigde Naties dat de nucleaire raketprogramma’s van Noord-Korea werden gefinancierd door crypto. De wending van het land tot digitale assets kwam te midden van strenge sancties. Andere bronnen van illegale inkomsten gingen tijdens de pandemie verloren.

Maar de crypto winsten van het land lijken nu ernstig uitgeput te zijn. Twee niet nader genoemde Zuid-Koreaanse regeringsbronnen vertelden dat dit van invloed kan hebben op de manier waarop Pyongyang zijn wapenprogramma’s financiert.

Wereldwijde sancties tegen Noord-Korea, vanwege zijn nucleaire programma’s, hebben het moeilijk gemaakt om toegang te krijgen tot andere financieringsbronnen.

Tijdens een evenement in april in Washington DC zei Eric Penton-Voak van de VN-Veiligheidsraad voor Noord-Korea dat cyber activiteit al jaren “fundamenteel” was voor het vermogen van Noord-Korea om sancties te ontwijken. Hij merkte echter op dat het land kundig is geworden in het vinden van nieuwe manieren om sancties te omzeilen.

De DVK [Democratische Volksrepubliek Korea] is een pionier in het vinden van nieuwe bronnen van illegale inkomsten.

Aldus Penton-Voak.

Het crypto bezit van Noord-Korea

Exacte details over de hoeveelheid crypto van Noord-Korea zijn lastig te vinden. Echter vertelde het blockchain-analysebedrijf Chainalysis dat de oude crypto bezittingen van Noord-Korea zijn gedaald van een waarde van $170 miljoen aan het begin van het jaar tot ongeveer $65 miljoen.

Ondertussen is de opbrengst van de aanval op het Ronin-netwerk, de Ethereum-sidechain die door Axie Infinity wordt gebruikt, nu waarschijnlijk slechts een derde van zijn oorspronkelijke waarde waard.

De Ethereum die in die hack werd gestolen, was destijds $552 miljoen waard. Vandaag is het slechts $230 miljoen waard. Aldus Nick Carlsen, een analist bij TRM Labs.

Het grootste deel van de gestolen Ethereum werd echter geruild voor Bitcoin, vertelde Carlsen. Hierdoor is de exacte omvang van de verliezen moeilijker te meten.

Op dit moment worden de crypto munten nog steeds geconfronteerd met extreme volatiliteit. Bitcoin, de grootste crypto munt ter wereld is opnieuw tot onder de $20.000 gezakt. Ook de Ethereum koers is vandaag opnieuw met meer dan 5 procent gedaald.

Hack nieuws

Crypto bedrijven steeds vaker aangevallen met VileRat Crypto bedrijven steeds vaker aangevallen met VileRat
Dokter betaalde huurmoordenaar $60.000 in Bitcoin om zijn vrouw te ontvoeren Dokter betaalde huurmoordenaar $60.000 in Bitcoin om zijn vrouw te ontvoeren
BlueBenx gehackt en laat nu deel personeel gaan BlueBenx gehackt en laat nu deel personeel gaan
Meer nieuws

Meest gelezen

Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten