Bitcoin, Dogecoin

Novogratz: Bitcoin prijs zal binnen 6 maanden verdubbelen

Volgens miljardair Mike Novogratz zal de Bitcoin prijs de komende zes maanden verdubbelen. Ook zal het tegen het einde van het jaar opnieuw de oude hoogtepunten van $20.000 bereiken.


‘Dit is het jaar voor Bitcoin’

Novogratz was gisteravond erg positief over Bitcoin tegen CNBC. Hij wees erop dat voor het eerst vermogende particulieren en investeerders in hedgefondsen Bitcoin binnenstapten. Hij zei:

“Dit is het jaar voor Bitcoin. Als het nu niet omhoog gaat, weet ik niet wanneer wel.”

Novogratz wijst ook op het feit dat Bitcoin een soort grondstof is, zoals goud en dat we er echte geldstromen in beginnen te zien. Hij bracht kort de biljoenen dollars naar voren in kwantitatieve versoepeling. Hij vroeg zich af hoe stabiel die situatie is voor de traditionele financiële wereld.

“Geld groeit niet aan bomen. Op dit moment voelt het alsof we de Rubicon zijn overgestoken waar iedereen denkt dat geld wel aan bomen groeit … Ik denk niet dat de FED het verkeerd doet. We verlagen gewoon de waarde van fiat.”

Toen hem om harde cijfers werd gevraagd, zei hij dat de Bitcoin koers binnen zes maanden ten minste moet verdubbelen. Als dat niet het geval is, kan BTC er net zo goed mee stoppen, zei hij.


Eerdere voorspellingen

Novogratz is altijd al optimistisch over Bitcoin geweest. Hij was één van de eersten die iets minder dan een jaar geleden een nieuwe bullmarkt bevestigde. Daarnaast voorspelde hij dat BTC in 2019 een nieuw all-time high zou bereiken.

Zijn eeuwige optimisme veranderde echter na de meedogenloze crash twee weken geleden. Novogratz vertelde in een interview aan Anthony Pomliano dat crypto-adoptie waarschijnlijk een terugval van 12-18 maanden zou ondergaan. Dit als gevolg van investeerders die fiat nodig hadden.

Maar dat was twee weken geleden. Dat was voordat het Amerikaanse Congres een coronavirus stimulus overeenkomst van $2 biljoen goedkeurde. Dat heeft de aandelenmarkt misschien versterkt, maar zoals Novogratz opmerkte, zal het uiteindelijk fiat geld in een inflatie doen belanden.

Nu steeds meer mensen zich afvragen waar al het nieuwe geld vandaan komt, is het nu tijd voor Bitcoin om uit te blinken.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?