Novogratz: Ik verkoop Bitcoin niet weer voor $14k, hij gaat hoger

Crypto analist en oprichter van Galaxy Digital, Mike Novogratz, voorspelt dat de Bitcoin koers een spectaculaire rally mee gaat maken.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin (BTC) prijsstijging is Logisch

Mike Novogratz is zeer positief over Bitcoin. Op 3 juli vertelde hij op Bloomberg TV dat de spike naar $14.000 dollar, en de correctie die daarna volgde, was te verwachten vertelt de analist. Nu voorspelt hij dat de markt enige tijd zal consolideren tussen de $10.000 en $14.000 dollar. Hierna zal de Bitcoin prijs een nieuwe grote stap naar boven kunnen maken.

“Ik denk niet dat ik de volgende keer mijn Bitcoins verkoop als we de $14.000 dollar bereiken, zegt hij. “Ik verwacht niet dat de koers de komende weken uit breekt. Ik verwacht een uitbraak pas in het einde van het laatste kwartaal.”

We hebben de afgelopen tijd een aantal grote nieuwsmedia in Nederland horen zeggen dat de Bitcoin prijs stijgt door vage redenen en/of prijsmanipulatie. Dit is niet het geval volgens Novogratz. Hij vertelt dat de enorme koersstijging van cryptocurrencies gedreven zijn door echte redenen. Zo noemt hij de inmenging van Facebook met Libra, die gesteund wordt door Visa en Mastercard een belangrijke reden.

“De grootste bedrijven ter wereld hebben interesse in de cryptowereld. Opeens is de vraag of institutionele bedrijven moeten investeren beantwoord.”


Wat is de toekomst van de Bitcoin?

Dat er in de toekomst plaats is voor de Bitcoin dat staat vast volgens Novogratz. De analist vertelt dat hij verwacht dat Bitcoin als een vorm van digitaal goud gaat dienen. Hij verwacht dat de munt hierdoor $40.000 dollar waard zal zijn. Hij zegt zelfs dat de potentie nog vele malen hoger ligt.

De analist gaat verder en vergelijkt de Bitcoin met Ethereum en Ripple. Hij suggereert dat de laatste twee cryptocurrencies aanzienlijk meer concurrentie hebben. Het feit dat altcoins een kleinere prijsstijging hebben gezien is een teken dat de markt rationeler is geworden zegt hij.

Projecten als Ethereum hebben nog veel tijd nodig om hun technologie uit te bouwen. ETH moet eerst veel schaalbaarder en efficiënter worden voordat het massaal geaccepteerd wordt. Novogratz voorspelt daarom dat de altcoin markt pas echt flink gaat groeien over 2 tot 3 jaar.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken