Blockchain

Nvidia heeft overname Mellanox afgerond

Ongeveer een jaar geleden kondigde Nvidia zijn plannen aan om Mellanox over te nemen voor circa $7 miljard. Hiermee werd deze aankoop in één klap de tot nu toe grootste individuele aankoop van Nvidia. Mellanox maakt chips voor datacentra’s.


Inkomsten Data Centra

Datacenters leveren Nvidia ongeveer een derde van de inkomsten op. Maar door een afname van populariteit in cryptocurrencies en hiermee de verkoop van grafische kaarten, is de omzet van het bedrijf significant gedaald. Dit ondanks pogingen om naar nieuwe markten uit te breiden. Naar verluidt is er ongeveer $500 miljoen verlies gedraaid in het vierde kwartaal van 2018. Door de overname van Mellanox kan het aanbod van Nvidia-chips snel worden opgeschroefd.


Gebruik van AI

Ook AI wordt steeds populairder. Door de toename van het gebruik hiervan, moet de architectuur van computers en datacenters worden aangepast om hier zo optimaal mogelijk mee aan de slag te gaan.

Door de overname van Mellanox kan Nvidia in één klap een aanzienlijke schaal datacenters verbeteren met end-to-end-technologieën, AI-computing, networking, etc. Door de aankoop sprongen de aandelen van Nvidia met 4% omhoog en kreeg ook Mellanox een boost van 2%. Beide bedrijven zijn erg enthousiast over de nieuwe samenwerking.


Overname Mellanox

Door deze overname zijn twee van de grootste bedrijven in high performance computing samengevoegd. De overname is bedoeld om de inkomsten vanuit hun datacenters te vergroten, maar Mellanox zal hun expertise hoogstwaarschijnlijk in de speciale grafische kaarten geven, iets waar Nvidia voornamelijk bekend om staat.

Mellanox is in Israël gevestigd bedrijf. Hierdoor zouden zij eventueel de uitbreiding van Nvidia in het Midden-Oosten kunnen verzorgen. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog onbekend.