nvidia
Altcoin, Beurs

NVIDIA meer waard dan alle Russell 2000 aandelen bij elkaar, AI-tokens reageren positief

NVIDIA schittert momenteel op de beurs. De aandelen van de chipmaker zijn zo sterk gestegen dat het bedrijf nu $10 miljard meer waard is dan de volledige Russell 2000. Bovendien draagt NVIDIA nu voor 43% bij aan de stijging van de S&P 500 in 2024.

Ook AI-cryptomunten reageren positief op deze ontwikkeling. De marktwaarde van deze sub-sector binnen de crypto steeg met 4% naar $39,9 miljard.

NVIDIA groter dan de Russell 2000

Nvidia is nu dus groter dan de complete Russell 2000, een aandelenindex van wat kleinere bedrijven in de Verenigde Staten.

Op maandag noteerde Nvidia een handelsvolume van $45,94 miljard. Hiermee overtrof het bedrijf het gecombineerde volume van Tesla, Apple, Advanced Micro Devices, Microsoft en Berkshire Hathaway. Deze bedrijven zijn de volgende meest verhandelde aandelen op de markt.

De AI-chipfabrikant heeft de laatste tijd een reeks positieve prestaties neergezet. Het Q1-rapport in mei liet een winst per aandeel van $6,12 zien, waarmee de verwachtingen van $5,65 werden overtroffen. De omzet van $26,04 miljard in de Q1 2024 winstcijfers overtrof ook de voorspellingen van $24,69 miljard met 5,4%.

Hiermee groeide de winst van het bedrijf op jaarbasis naar ongeveer 262%.

“Het is duidelijk dat de toenemende vraag naar geavanceerde rekenkracht de marktgroei aanjaagt. De huidige marktkapitalisatie van Nvidia weerspiegelt zijn dominante positie in de AI-sector. Deze toenemende vraag onderstreept echter ook de cruciale noodzaak van vooruitgang in de energie-infrastructuur om deze grootschalige AI-activiteiten op duurzame wijze te ondersteunen.

We zien dat er fors wordt ingezet op de AI-sector, niet alleen op chipontwikkeling, maar ook op het creëren van efficiëntere energieoplossingen om de groei en schaalbaarheid van AI-technologieën te behouden”, aldus Daniel van der Woude, Product Lead bij Nuklai.

“De volgende industriële revolutie is begonnen – bedrijven en landen werken samen met NVIDIA om de biljoenen dollars kostende traditionele datacenters te verschuiven naar accelerated computing en een nieuw type datacenter te bouwen – AI-fabrieken – om een nieuw product te produceren: kunstmatige intelligentie”, aldus NVIDIA-oprichter en CEO Jensen Huang in een rapport van 2 juni.

Als onderdeel van deze toezegging kondigde Nvidia ook een aandelensplit van 10:1 aan op 10 juni. Hierdoor kunnen werknemers en particuliere beleggers Nvidia-aandelen voor een lagere prijs kopen.

AI-tokens in opkomst

Terwijl Nvidia de Russell 2000 overtreft en een aandelensplit van 10 tegen 1 verwacht, tonen AI-tokens ook kracht. Deze marktsector profiteert vaak van positief nieuws over de chipgigant. De toenemende wereldwijde vraag naar AI-technologieën stimuleert de verkoop van Nvidia’s chips met grote marges.

Hoewel AI-crypto-tokens niet direct kunnen profiteren van deze winsten, stimuleert het rapport van Nvidia het vertrouwen van beleggers in hun levensvatbaarheid.

Inmiddels is de market cap van alle AI-tokens gestegen tot $39,9 miljard. De grootste stijgers in de top 10 zijn Injective (INJ) en Bittensor (TAO), met stijgingen van 6%. Near Protocol (NEAR) en Theta Network (THETA) staan allebei 4% in de plus.

De ASI-token, die bestaat uit SingularityNET (AGIX), Fetch.ai (FET) en Ocean Protocol (OCEAN), is ongeveer 3% gestegen. Bovendien helpen de stijgingen van de Bitcoin koers ook mee. Bitcoin wist gisteren weer op te klimmen tot het niveau van $71.000.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers in het groen, Bitcoin in de problemen
AEX koers corrigeert op rode dag voor financiële markt
AEX koers klimt richting all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Bitcoin maakt zich klaar voor ‘bananen-zone’
Crypto analist legt uit: Dit is wanneer de Bitcoin koers weer gaat stijgen