Nvidia Bitcoin
Bitcoin

Nvidia presteert beter dan Bitcoin, maar toekomstverwachtingen verschillen

In de afgelopen tien jaar heeft technologiebedrijf Nvidia (NVDA) betere resultaten behaald dan Bitcoin (BTC), zo blijkt uit recente analyses.

Cory Klippsten, CEO van Swan Bitcoin, en investeringsstrateeg Lyn Alden uiten echter hun twijfels over de vraag of Nvidia deze trend in de komende tien jaar kan voortzetten. Klippsten geeft aan dat de kans dat Nvidia de komende tien jaar beter zal presteren dan Bitcoin “bijna nul” is, terwijl Alden haar voorkeur voor Bitcoin benadrukt.

Indrukwekkend rendement van Nvidia

Uit gegevens van Statmuse blijkt dat Nvidia tussen 23 mei 2014 en 23 mei 2024 een indrukwekkend rendement van 21.558% behaalde, vergeleken met 13.048% voor Bitcoin. Dit succes van Nvidia wordt grotendeels toegeschreven aan de productie van chips die essentieel zijn voor kunstmatige intelligentie (AI)-modellen. Desondanks presteerde Bitcoin in de drie maanden na de goedkeuring van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) op 10 januari iets beter met een rendement van 31,7% tegenover Nvidia’s 30,2%.

De Kobeissi Letter benadrukt dat een investering van $10.000 in Nvidia-aandelen in 1999 vandaag $25,3 miljoen waard zou zijn, wat het langetermijngroeipotentieel van Nvidia benadrukt. Daniel Sempere Pico stelt echter dat zowel Bitcoin als AI in 2014 als risicovolle investeringen werden gezien, met onduidelijk potentieel voor AI en een meer voorspelbare, maar volatiele aard van Bitcoin.

Pico merkt op dat beide investeringen aanzienlijke risico’s en rendementen boden, en dat de onvoorspelbaarheid van AI in contrast staat met de volatiliteit van Bitcoin. Bekend als “Sina” op X, betoogde de mede-oprichter van 21st.capital dat Bitcoin bredere netwerkeffecten heeft dan AI, wat kan wijzen op een robuuster langetermijngroeipotentieel voor Bitcoin.

Er zijn ook optimistische Bitcoin-voorspellingen

Ondanks waarschuwingen over mogelijke correcties zijn er ook optimistische voorspellingen voor Bitcoin. Voormalig hoogleraar natuurkunde Giovanni Santostasi voorspelt met behulp van het ‘Power Law’-model dat Bitcoin in januari 2026 een piek van $210.000 zou kunnen bereiken, gevolgd door een mogelijke daling naar $60.000.

Deze verschillende perspectieven tonen aan dat hoewel Nvidia en Bitcoin beide indrukwekkende prestaties hebben geleverd, de toekomst van deze investeringen nog steeds onderwerp van discussie blijft.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken