Blockchain

Nvidia verkoopt minder crypto-kaarten dan verwacht

Waar Nvidia over het algemeen erg goede cijfers heeft gegenereerd over het tweede kwartaal van het jaar, miste de chipfabrikant zijn doel voor zijn cryptocurrency-mining-kaarten. De chipfabrikant wist verder wel ruim $6,5 miljard aan inkomsten te genereren.


Meer omzet dan eerste kwartaal

Dit werd bekend nadat het bedrijf zijn financiële resultaten publiceerde. De hoogtepunten hiervan zijn de omzet van $6,51 miljard, wat 15% meer is dan in het eerste kwartaal van dit jaar. Hiernaast heeft het bedrijf over het tweede kwartaal en een winst van circa $1,04 miljard gegenereerd. De omzet en de winst worden grotendeels ondersteund door het gaming-gedeelte van het bedrijf en van de professionele verkoop van visualisatieapparatuur. Ook hun data center begint steeds meer op te leveren.

Het gaming-segment heeft uiteindelijk voor een recordgroei gezorgd, met een omzet van maar liefst $3,06 miljard. Hierdoor is deze sector in slechts een jaar tijd gestegen met ongeveer 85%. De datacenteractiviteiten van Nvidia genereerden $2,37 miljard aan inkomsten, terwijl de professionele visualisatieproducten zo’n $519 miljoen hebben opgeleverd.

Het bedrijf verwacht een kleine stijging van deze omzet voor het derde kwartaal. Hierin verwachten ze momenteel ongeveer $6.8 miljard aan omzet te gaan genereren.


Crypto activiteiten lopen nog achter

De cryptocurrency mining processor (CMP) van Nvidia, die het bedrijf speciaal ontwikkeld heeft voor cryptocurrency-miners, voldoet echter nog niet aan de eerder gemaakte verwachtingen. Waar eerder voorzichtig voorspeld werd dat deze nieuwe processoren zo’n $400 miljoen in dit kwartaal zouden opleveren, zag Nvidia in dit kwartaal ‘slechts’ $266 miljoen hiervan binnenkomen. De CMP-lijn werd in februari geïntroduceerd en verdiende in het eerste kwartaal $155 miljoen.

Nvidia lijkt toch enige moeite te hebben met het balanceren van zijn aanbod tussen hardcore gamers en miners van cryptocurrencies voor zijn high-end grafische kaarten. Het bedrijf heeft hiervoor op zijn grafische kaarten uit de RTX 3060-serie hash-snelheidsbegrenzers geïntroduceert, waarmee de cryptomining-mogelijkheden van de eenheden zouden moeten worden beperkt. Hier is echter inmiddels al een relatief eenvoudige oplossing voor gevonden, waardoor deze begrenzers omzeild kunnen worden. Deze kaarten blijven hierdoor nog steeds aantrekkelijk voor crypto-miners.

De CEO van het bedrijf heeft echter laten weten dat de recente inspanningen van het chipbedrijf om de hash-snelheid van grafische kaarten voor gaming te beperken, erop gericht zijn om voldoende chipvoorraad voor gamers te garanderen, en zei dat het bedrijf vanaf nu een ‘minimale bijdrage’ verwacht van zijn crypto-gerelateerde verkopen.