Crypto Regulation
Regulatie

NYDFS komt met strengere regels voor crypto-listing voor beleggersbescherming

Het New York State Department of Financial Services (NYDFS) heeft op 15 november aangekondigd dat het strenge richtlijnen zal hanteren voor de notering en verwijdering van virtuele valuta. In een recente sectorbrief verduidelijkte de NYDFS dat nieuwe en striktere regels zullen worden opgelegd aan alle zakelijke entiteiten die actief zijn in de virtuele valutasector.

Bescherming van crypto-investeerders wordt versterkt

De nieuw aangekondigde richtlijnen met betrekking tot het noteren en schrappen van de notering zullen van kracht zijn voor bedrijven met een vergunning volgens 23 NYCRR Part 200 of die zijn gecharterd als Limited Purpose Trust Companies onder de New York Banking Law.

Adrienne A. Harris, hoofdinspecteur van financiële diensten, benadrukte dat deze maatregel de bescherming van crypto-investeerders in de gehele staat zal versterken.

De aangekondigde richtlijnen

Volgens de recente richtlijnen dienen virtuele valuta-entiteiten rekening te houden met cruciale factoren, waaronder overwegingen met betrekking tot het bedrijfsmodel. De leidraad omvat op risico gebaseerde overwegingen, waaronder het onmogelijk maken van zelfcertificering voor zakelijke activiteiten in virtuele valuta die bepaalde kenmerken vertonen en die beschikbaar zijn voor retailconsumenten, met als doel verbeterde bescherming te bieden.

De entiteiten worden aangespoord om risicobeoordelingsverwachtingen te plannen en eraan te werken, wat zal bijdragen aan transparantie en een beter begrip van de risicobeoordelingsverwachtingen. Hierdoor wordt niet alleen de onzekerheid over de regelgeving verminderd, maar wordt ook de naleving bevorderd om een verbeterde ervaring in de cryptocurrency-industrie te waarborgen.

De opgelegde richtlijnen bevatten ook vereisten voor voorafgaande kennisgeving. Sommige entiteiten hebben echter opgemerkt dat deze vereisten in bepaalde gevallen mogelijk onhaalbaar zijn en onbedoelde schade voor consumenten kunnen veroorzaken. De recente richtlijn biedt daarom beperkte uitzonderingen op de vereisten voor voorafgaande kennisgeving op basis van urgente omstandigheden.

Daarnaast hebben de commentatoren duidelijkere definities en bijgewerkte terminologieën gevraagd om een veilige notering en verwijdering van tokens te waarborgen.

De nieuwe regels leggen tevens de verplichting op aan bedrijven om proactief te zijn bij het verwijderen van tokens en meer transparantie te bieden aan hun klanten over het beëindigen van de ondersteuning voor eerder uitgebrachte cryptocurrencies.

Noteren en verwijderen van munten moeten van tevoren worden ingediend

Volgens de recent uitgegeven circulaire voor cryptocurrency-entiteiten dienen bedrijven hun beleid voor het noteren en verwijderen van munten ter goedkeuring in te dienen bij de NYDFS. Daarnaast moeten de cryptobedrijven hun beleid implementeren, dat later zal worden onderworpen aan striktere risicobeoordelingsnormen, waarmee gegarandeerd wordt dat verwijderingen uit de notering voldoen aan strenge criteria. Deze maatregel heeft tot doel de veiligheid te verbeteren en de verstoring en het marktrisico in de voortdurend evoluerende cryptomarkt te minimaliseren.

De voorgestelde updates van de bestaande regels zijn specifiek bedoeld om het toezicht op virtuele valuta te versterken, met het oog op de belangen van cryptoliefhebbers.

Daarnaast dienen alle Virtual Coin-entiteiten nauw samen te werken met het NY-departement bij de ontwikkeling en moeten zij vóór 31 januari 2024 hun beleid voor het verwijderen van munten ter goedkeuring indienen bij de NYDFS. VC-entiteiten worden ook verzocht om uiterlijk 8 december 2023 een ontmoeting te hebben met het departement om hun plannen en het ontwerpbeleid voor het verwijderen van munten te bespreken.

Regulatie nieuws

Kazachstan blokkeerde in 2023 980 niet-gelicentieerde crypto-exchanges
Binance-oprichter CZ moet in VS blijven tot straf bekend is
El Salvador onthult BTC ‘Vrijheidsvisum’
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers