bitcoin crash
Bitcoin, Ethereum,, Ripple

Oei! Bitcoin, Ethereum en Ripple koersen DALEN

Na een flinke koersstijging die twee dagen aanhield, zien we vandaag een flinke correctie voor Bitcoin, Ethereum en Ripple.


Bitcoin ziet flinke correctie

Bitcoin ziet haar koers vandaag weer tot onder de $5000 dollar grens zakken. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 BTC rond de $4837 dollar. 24 uur geleden lag de Bitcoin prijs nog rond de $5134 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met 7 procent is gedaald.

Bitcoin ziet vandaag dus een flinke correctie en dat is geen goed teken. Er is een flinke hype ontstaan 3 dagen geleden, toen de bitcoin koers omhoog schoot. Het handelsvolume schoot omhoog en de koers leek door te willen stijgen tot $5700 dollar. Vandaag zien we dat BTC ‘overbought’ was. Hierdoor zien we BTC naar onder zakken.

Ondanks de flinke prijsdaling houdt Bitcoin nog steeds een goede winst over. De prijs is in 7 dagen namelijk met 17 procent gestegen.

Het zou een teken van sterkte zijn als de prijs niet verder daalt dan $4650. Vanuit dit prijsniveau zou BTC een goede bounce naar boven kunnen maken.

 
Bitcoin koers correctieEthereum (ETH) prijs daalt met 11 procent

De grootste altcoin, Ethereum, ziet een nog stevigere correctie. Op het moment van schrijven ligt de ETH prijs rond de $156 dollar. 24 uur geleden lag de koers nog rond de $176 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met 11 procent is gedaald.

Ondanks de sterke correctie houdt Ethereum een wekelijkse winst over van 12.2 procent

Het is belangrijk dat Ethereum ondersteuning vindt rond de $150 dollar grens. Als dat lukt is een bounce naar boven richting de $167 dollar waarschijnlijk. Lukt dat niet dan kan ETH terugzakken tot richting de $145 en $140 dollar.

 
ethereum prijsdalingRipple (XRP) prijs daalt met 10%

De op 1 na grootste altcoin, Ripple (XRP), ziet haar koers vandaag dalen met tot $0,331 dollar. Dit terwijl de XRP koers gisteren nog rond de $0,367 dollar lag. Dat betekent dat de koers vandaag met 10 procent is gedaald.

Wel houdt ook Ripple een goede wekelijkse winst over van zo’n 6.5 procent.

Het is belangrijk dat Ripple ondersteuning vindt rond de $0,32 dollar. Vanuit hieruit zou XRP een bounce kunnen maken tot richting de $0,37 en $0,40 dollar. Als de munt hier geen ondersteuning vindt zullen we de koers waarschijnlijk zien terugvallen tot $0,30 dollar.

 
Ripple prijs daaltWil je mee discussiëren over crypto nieuws, of wil je professionele analyses van de crypto markt? Join dan ons Telegram kanaal @newsbit_crypto.

Bitcoin nieuws

Bitcoin vs. Goud: BTC koers van $640.000 in het verschiet?
Kiyosaki: Bitcoin van onschatbare waarde bij introductie van CBDC
BitGo CEO: ‘Bitcoin kan vervangen worden door iets beters’
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers