Nieuws

Oei! Bitcoin, Ripple en Ethereum koersen dalen flink


Waar de belangrijkste cryptocurrency koersen de afgelopen weken vrij stabiel bleven, zien we vandaag dat de Bitcoin, Ripple en Ethereum koersen weer flink dalen.


Bitcoin koers daalt richting $3400 dollar

Al vaker hebben we geschreven dat na een periode van stabiliteit de eerste grote prijsbeweging een goede indicator is waar de koers heen gaat. De prijsdaling van vandaag is dan ook geen goed teken. Het lijkt erop dat BTC opnieuw een periode van onzekerheid tegemoet gaat.

Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Bitcoin rond de $3410 dollar. 24 uur geleden lag de BTC prijs nog rond de $3470 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 1,7 procent is gedaald.

In de prijsanalyse van gisteren beschrijven we dat de $3250 dollar een belangrijk punt is om in de gaten te houden. Op dit moment ligt hier nog een vrij sterke ondersteuning. Echter, als Bitcoin ook door deze grens heen zakt lijkt de munt te gaan dalen tot de psychologische $3000 dollar grens. Een stop loss rond de $3250 dollar is volgens ons belangrijk om aan te houden.

 
Bitcoin koers daaltOok de Ripple (XRP) koers daalt met 2,7 procent

Niet alleen Bitcoin ziet haar koers vandaag onderuit gaan. Ook de Ripple koers kleurt rood. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP token rond de $0,290 dollar. 24 uur geleden lag deze prijs nog rond de $0,299 dollar. Dat betekent dat we de koers vandaag met zo’n 2,7 procent zien dalen.

In onze prijsanalyse schreven we al dat het aannemelijk was dat de XRP koers zal dalen tot richting de $0,28 dollar. Deze grens zal wel fungeren als een sterke ondersteuning. Pas als de koers onder dit prijsniveau daalt is er een mogelijkheid dat we een flinke crash mee gaan maken richting de $0,25 dollar.

 
ripple koers daaltEthereum (ETH) krijgt flinke klappen

De Ethereum koers heeft het nog een stuk zwaarder te voortduren vandaag. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 ETH token rond de $103 dollar. Eén dag geleden lag de prijs nog rond de $108 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met 4,4 procent is gedaald.

In onze prijsanalyse gaven we aan dat een koersdaling tot onder de $103 dollar een nieuwe negatieve spiraal in gang zou kunnen zetten. Als de prijs onder deze grens zakt is er een kans dat de ETH koers richting de $83 dollar zakt. Het prijsniveau van vandaag komt daar angstaanjagend dichtbij.

Volgens ons is het verstandig om de ETH koers vandaag nauwlettend in de gaten te houden. Er ligt nog een ondersteuningspunt rond de $100 dollar, daarna zal het lastig worden om een sterke ondersteuning te vinden.

 
ethereum koers daalt