Ukrainian national official flag on blue sky background
NFT

Oekraïne verkoopt CryptoPunks NFT-Donatie

Gedurende de voortdurende inspanningen om de behoeften van zijn burgers en het land te helpen, kondigde de vice-minister van Digitale Transformatie van Oekraïne, Alex Bornyakov, de verkoop aan van een CryptoPunks NFT voor 90 Ethereum (ETH) die op 20 april als donatie werd ontvangen.

CryptoPunk 5364

Het gaat om de CryptoPunk NFT 5364, dat aan de ‘Aid For Ukraine’-campagne gedoneerd is. In eerste instantie is de NFT aangeschaft voor 16.19 ETH, of circa $31.700 op het moment van aanschaf. Vervolgens werd de NFT aan Oekraïne geschonken, waarna iemand 100 ETH bood, circa $288.000 op het moment dat het bod gedaan werd.

Alhoewel destijds niets met het bod gedaan werd, blijkt de CryptoPunk nu wel verkocht te zijn. Er is iets minder dan 100 ETH opgehaald, namelijk 90 ETH. Door de huidige marktwaarde ligt dit op ongeveer $102.000. De koper, 0xc08f6d, heeft echter $ 103.523 uitgegeven om de Ethereum-gaskosten te compenseren.

Toegetreden tot European Blockchain Partnership

Na Noorwegen en Liechtenstein werd Oekraïne het derde land dat geen lid is van de Europese Unie om als waarnemer toe te treden tot het European Blockchain Partnership (EBP). Na deze stap is het land van plan om zijn interstatelijke blockchain-netwerkpartnerschap met andere landen uit te breiden.

Konstantin Yarmolenko, oprichter en CEO van Virtual Assets of Ukraine, maakte de interesse van Oekraïne in het uitvoeren van testknooppunten van de EBSI en proefgebruiksscenario’s van de grensoverschrijdende openbare diensten op basis van de blockchain-technologie duidelijk. Hij benadrukte verder dat de cryptodonaties tijdens de oorlog tussen Rusland en Oekraïne ‘een belangrijke steun bleken te zijn’, en verklaarde het volgende:

De volgende stap is volledige blockchain-integratie van Oekraïne en de EU op basis van EBP/EBSI-initiatieven.

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?