Exchange Nieuws, Regulatie Nieuws

Exchange Nieuws, Regulatie Nieuws

Oekraïne vraagt ​​crypto exchanges om de roebel niet meer te steunen

De Oekraïense regering voert de druk op crypto exchanges op om actie te ondernemen tegen Rusland na de invasie van Oekraïne.


Oekraïne doet oproep aan grote exchanges

De Oekraïense regering heeft een “officieel verzoek” gedaan aan acht crypto exchanges om de steun voor de Russische roebel stop te zetten, aldus de Oekraïense regering gisteren. Yulia Parkhomenko, hoofd van de afdeling ontwikkeling en financiële monitoring van de virtuele asset markt, zei het volgende:

“Gisteren heeft het Ministerie van Digitale Transformatie van Oekraïne een officieel verzoek ingediend bij CoinbaseBinance, Huobi, KuCoin, Bybit, Gate.io, Whitebit en Kuna om de steun voor de Russische roebel, roebelsparen en fiat getaways, waaronder Russische betalingssystemen, stop te zetten”.

Parkhomenko, die bij het ministerie van Digitale Transformatie werkt, herhaalde ook wat de Oekraïense vice-premier Mykhailo Fedorov zei. Hij drong aan op sabotage van de adressen van alle Russische klanten

“We zijn er van overtuigd dat het van cruciaal belang is om niet alleen de adressen van crypto wallets die zijn gekoppeld aan Russische en Wit-Russische politici te blokkeren, maar ook om alle Russische klanten te saboteren om te voorkomen dat de sancties worden ontdoken”. 

Aldus Parkhomenko.

Crypto exchanges reageren

Op 27 februari 2022, drie dagen nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen, tweette de Oekraïense vice-premier Fedorov over het eerste verzoek van zijn land aan crypto exchanges om actie te ondernemen. De tweet luidde:

“Ik vraag alle grote crypto exchanges om adressen van Russische gebruikers te blokkeren.”

Coinbase, Kraken en Binance hebben het verzoek van Fedorov publiekelijk afgewezen. Een woordvoerder van Coinbase vertelde twee dagen geleden het volgende:

“Een totaal verbod zou gewone Russische burgers straffen. Zij zullen historische valuta destabilisatie ondergaan als gevolg van de agressie van hun regering tegen een democratisch buurland.” 

Kraken CEO Jesse Powell tweette dat “The People’s Money een exit-strategie is voor mensen, een wapen voor vrede, geen oorlog.” Een woordvoerder van Binance vertelde maandag aan CNBC dat “crypto bedoeld is om mensen over de hele wereld meer financiële vrijheid te bieden. Eenzijdig beslissen om de toegang van mensen tot hun crypto verbieden, zou ingaan tegen de reden waarom crypto bestaat.” 

In een recent interview met de BBC werd Binance CEO Changpeng Zhao aangedrongen op de kwestie van sancties. 

De CEO werd gevraagd wat Binance deed voor degenen die al waren gesanctioneerd. Hij zei dat die personen “de diensten van Binance niet kunnen gebruiken” en dat de exchange hun tegoeden zou bevriezen. Op de vraag hoeveel accounts Binance de afgelopen week had bevroren, zei Zhao dat hij het niet wist. Zhao werd ook gevraagd:

“Gezien het belang hiervan, denk je niet dat je zou moeten weten hoeveel van die Russische zakenmensen die op de sanctielijst staan ​​nu je platform niet meer gebruiken?” 

Hij reageerde door te zeggen:

“Persoonlijk hoef ik het niet te weten, wat ik wel weet is dat die jongens onze platforms niet gebruiken.”


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Mogelijke verdere sancties

Crypto exchanges hebben gezegd dat er tot op heden geen wettelijke gronden zijn om alle Russische gebruikers van crypto platforms te weren. Daar kan binnenkort echter verandering in komen. Het Office of Foreign Assets Control van het Amerikaanse ministerie van Financiën wil nieuwe regels opstellen. Het gaat om regels die het doel hebben de misleidende of gestructureerde transacties, of transacties om Amerikaanse sancties te omzeilen niet mogelijk te maken maken.” 

Deze nieuwe regelgeving zal voortbouwen op een bestaand uitvoerend bevel van de regering van Biden. Dit is bedoeld om illegale Russische activiteiten te onderdrukken. 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten