Newsbit

Bitcoin (BTC)

Officiële Portugese winkel Xiaomi accepteert nu betalingen in Bitcoin

Bitcoin (BTC)

Xiaomi, de Chinese elektronicafabrikant die wereldwijd actief is, heeft zijn eerste stappen in de crypto-wereld gezet. Zijn officiële Portugese winkel accepteert vanaf nu namelijk onder andere Bitcoin (BTC)-betalingen.


Mi Store Portugal

Het gaat om de ‘Mi Store Portugal’, de Portugese retailer van Xiaomi. Klanten kunnen bij hun vanaf nu betalen met 5 cryptocurrencies, namelijk: Bitcoin (BTC), Dash (DASH), Ethereum (ETH), Tether (USDT) en Utrust (UTK). Wanneer klanten online betalen, krijgen zij deze optie nu te zien onder het kopje betaalmethoden.

De Mi Store Portugal is in Portugal de enige officiële verkoper van door Xiaomi gecertificeerde producten. Het bedrijf heeft 6 fysieke wereld verdeeld over het hele land en breidt naar verluidt momenteel hierin uit.

Naar verluidt is het nu mogelijk om met crypto te betalen door een nieuwe samenwerking met Utrust. Dit is een Europees betalingsplatform dat zich specifiek richt op de blockchaintechnologie.


Streven naar innovatie

De toevoeging van cryptobetalingen is volgens de marketingdirecteur van Mi Store Portugal, Pedro Maia, in lijn met het streven naar innovatie van de elektronicafabrikant. Hierover zegt hij het volgende:

“Wij zijn een technologisch, innovatief en disruptief merk. Daarom willen we altijd een stap voor zijn. We willen alle echte technologiefans de mogelijkheid geven om hun favoriete gadgets te kopen met wat momenteel het ‘meest technologische geld’ is.”


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top