Nieuws, Stablecoin

OKLink gaat door de USD gekoppelde stablecoin ‘USDK’ lanceren

De dochteronderneming van cryptocurrency exchange OKEx, genaamd OKLink, zal zijn stablecoin later vandaag (3 juni 2019) nog lanceren.


Stablecoin USDK

In een samenwerking met de Amerikaanse custodian Prime Trust wil OKLink zijn stablecoin lanceren. De stablecoin gaat de naam USDK krijgen en zal vandaag officieel worden gelanceerd. Deze samenwerking werd afgelopen maand aangekondigd door de oprichter van OKCoin en OKEx: ‘Star Xu’.

Naar verluidt is het bedrijf ook de partner die fiat-handel mogelijk maakt op de Amerikaanse cryptocurrency exchange Huobi.


Op één na grootste exchange

Op het moment dat dit artikel geplaatst wordt is OKEx de op één na grootste cryptocurrency exchange op dagelijkse handelsvolumes wereldwijd. Iedere 24 uur wordt er grofweg $1.5-$2.0 miljard verhandeld op het platform.

De exchange is naast deze stablecoin ook bezig met het lanceren van een eigen, gedecentraliseerde, exchange genaamd DEX. Ook wil het bedrijf zijn eigen blockchain met de naam OKChain lanceren. Naar verluidt is de blockchain al in zijn laatste ontwikkelingsfase en kan deze hierdoor binnenkort worden uitgerold. Het bedrijf verwacht zelfs nog deze maand een testnet te kunnen lanceren.


Stablecoins

Stablecoins winnen geleidelijk een beetje in populariteit. Zo is Facebook bijvoorbeeld van plan om zijn eigen stablecoin te lanceren. Hiernaast werd eerder vandaag bekend dat de stablecoin USDT ondersteuning gaat krijgen voor het Lightning Network.