Tether (USDT) gaat binnenkort Lightning-Netwerk ondersteuning krijgen

Cryptocurrency exchange Bitfinex is van plan om de Tether-stablecoin (USDT) te upgraden op het lightning netwerk (LN).


Later dit jaar

Het bedrijf heeft het doel gezet om USDT later dit jaar op het LN te lanceren. Om dit mogelijk te maken heeft het bedrijf zich aangesloten bij het RGB open source ontwikkelingsproject.


RGN Open Source Ontwikkelingsproject

Het RGB open source ontwikkelingsproject is een een volledig gratis, open-source, non-profit en gemeenschapsgerichte inspanning, gepromoot door het BHB-netwerk en gericht op de ontwikkeling van normen en beste praktijken voor uitgifte, verzending en opslag van Bitcoin-gebaseerde en niet-Bitcoin-activa.

Verder wil Bitfinex een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van LN. Hierdoor hoeft het dochterbedrijf Tether niet alles zelf voor te schieten.


Tether-reserves

Onlangs kwam Tether in het nieuws dat het reserves had uitgeleend aan de cryptocurrency exchange Bitfinex. Hiermee kon Bitfinex zijn verliezen rechttrekken. Hiernaast werd bekend dat de stablecoin voor ‘slechts’ 74% is gedekt door fiat-valuta. Alhoewel dit natuurlijk nog steeds een erg hoog percentage is, werd er eerder beweerd dat de stablecoin volledig werd gedekt door fiat-valuta. Deze bewering is nu dan ook van de website gehaald.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken