Blockchain Nieuws

Onderzoek: 82% van de miljonairs wil advies over crypto

Acht op de tien vermogende miljonairs heeft hun financieel adviseurs gevraagd om cryptocurrencies op te nemen in hun portfolio’s.

Advies over crypto

Volgens de resultaten van een studie samengesteld door financieel adviesbureau deVere Group, zocht 82% van de klanten die tussen de £1 miljoen en £5 miljoen aan belegbaar vermogen had advies over crypto.

In 2022 leverde de cryptomarkt zijn slechtste prestatie sinds 2018. Bitcoin, de toonaangevende marktleider, daalde dat jaar met ongeveer 75%. De prijsdalingen vonden plaats toen beleggers hun blootstelling aan riskante activa, waaronder aandelen en crypto, verminderden. Dit deden de beleggers vanwege de toegenomen bezorgdheid over inflatie en tragere economische groei. Maar tijdens de zogeheten ‘crypto-winter’ zochten vermogende particuliere consequent advies van hun financiële adviseurs om crypto op te nemen in hun portfolio’s.

Een opvallende timing

Dat juist de miljonairs zo geïnteresseerd zijn om te beleggen in crypto is interessant. Dit omdat het normaal gezien vrij conservatieve investeerders zijn. Ook het feit dat de crypto koersen flink zijn gedaald heeft de rijke investeerders niet afgeschrokken.

Dit suggereert dat deze vermogende klanten zich steeds meer bewust zijn van de positieve kenmerken van cryptocurrencies zoals Bitcoin, die de kernwaarden heeft van digitaal, wereldwijd, grenzeloos, gedecentraliseerd en sabotage bestendig zijn. Rijke investeerders begrijpen dus misschien wel dat cryptocurrencies de toekomst van geld zijn.

Bovendien zien veel van de vermogende particuliere die werden ondervraagd een constante stijging van de belangstelling van institutionele investeerders in crypto.

Interesse in crypto groeit

Deze groeiende interesse zien we ook terug bij JPMorgan en veel andere grote financiële instellingen, waaronder Fidelity, BlackRock en New York Bank Mellon. Deze bedrijven zijn allemaal begonnen met het aanbieden van crypto gerelateerde diensten aan hun klanten.

De CEO van deVere, Nigel Green, is van mening dat dit momentum van interesse verder zal toenemen naarmate de ‘cryptowinter’ van 2022 ontdooit.

Bitcoin is op weg om zijn beste januari te beleven sinds 2013. Dit is gebaseerd op de hoop dat de inflatie zijn hoogtepunt heeft bereikt, het monetaire beleid gunstiger wordt en de verschillende crises in de crypto industrie, waaronder spraakmakende faillissementen, voorbij zijn.

– Nigel Green

De Bitcoin is sinds de jaarwisseling met meer dan 40% gestegen en dit is niet onopgemerkt gebleven bij vermogende particulieren. Nigel Green concludeert daarom:

Als vermogende particulieren zo’n enorme interesse zouden tonen in de bearmarkt van 2022, terwijl de marktomstandigheden gestaag verbeteren, zullen ze als een van de eersten profiteren van de aanstaande bull run.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden