Paxos
Bitcoin

Onderzoek: ’89 procent vertrouwt ondanks drama in 2022 nog op gecentraliseerde beurspartijen’

Het Amerikaanse Paxos, dat onder meer de uitgever van de Binance USD (BUSD) stablecoin is, deed in januari onderzoek naar het vertrouwen in gecentraliseerde partijen. Ondanks het omvallen van FTX en de implosie van Terra in 2022, geven 89 procent van de mensen nog altijd het vertrouwen aan gecentraliseerde partijen.

‘2022 was een achtbaan voor de industrie’

Paxos organiseerde op 5 en 6 januari een online onderzoek voor Amerikaanse beleggers waarin ze onderzoek deden naar het vertrouwen in de gecentraliseerde spelers binnen de crypto-industrie. De focus van het onderzoek lag op de impact op het gedrag en vertrouwen van de consument in het crypto-ecosysteem, binnen de context van alle problemen van 2022.

“2022 was een achtbaan voor de crypto-industrie”, zo schrijft Paxos. “We bewogen van de hoogste koersen van Bitcoin ooit naar de laagste, grote spelers als Terra, FTX , Alameda Research en meer gingen onderuit. Het was een volatiel jaar en een ware test voor het ecosysteem”, zo voegt Paxos toe.

Uit het onderzoek kwam onder andere naar voren dat 57 procent van de respondenten van plan is om meer Bitcoin te kopen of simpelweg om stil te blijven zitten na het nieuws over FTX. Verder blijkt uit de enquête dat 89 procent van de mensen nog altijd het vertrouwen heeft in tussenpersonen als banken, exchanges en mobiele betaalapplicaties die hun crypto bewaren.

Verandering op komst?

Dat verreweg het grootste deel van de mensen nog altijd vertrouwt op gecentraliseerde tussenpartijen is al opvallend te noemen. Toch lijkt er wel een kleine kentering gaande binnen de industrie. Een relatief groot deel van de ondervraagden geeft namelijk aan dat zij graag de mogelijkheid krijgen om bij hun traditionele bank Bitcoin te kopen.

Bron: Paxos

Vooral onder ouderen is het vertrouwen in de traditionele financiële tussenpersonen groot. Zij voelen zich blijkbaar een stuk veiliger om daar hun crypto te kopen dan bij de nieuwe partijen die geboren zijn in de crypto-revolutie.

“Verder zegt 45 procent van de respondenten dat zij meer in crypto zouden investeren als er meer mainstream-adoptie was door banken en andere financiële instellingen”, zo schrijft Paxos in het onderzoek.

Volgens Paxos ligt er wat dat betreft een grote kans voor banken en andere partijen uit de traditionele financiële wereld om op te staan en een deel van de markt over te nemen. Voordat zij dat doen moet er waarschijnlijk wel meer duidelijkheid komen op het gebied van wet- en regelgeving, vooral omtrent altcoins.

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder de $60.000 nu instroom in ETF’s stokt
Verdere correctie Bitcoin: Koers mogelijk naar $50.000
Amerikaanse centrale bank geeft opnieuw gigantische fout toe
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?