Bitcoin (BTC)
Bitcoin

Onderzoek Bitget: massaal vertrouwen in Bitcoin’s nieuwe hoogterecord

Een recent onderzoek van Bitget, een prominente speler in de wereld van cryptocurrency-exchanges en Web3-technologieën, onthult dat een overweldigende meerderheid van investeerders vertrouwen heeft in de toekomstige prestaties van Bitcoin. Volgens het onderzoek gelooft maar liefst 84% van de investeerders dat Bitcoin in de aankomende bullmarkt zijn vorige recordhoogte van $69.000 zal overtreffen.

Speculatie over Bitcoin-prijs na komende bullmarkt

Deze optimistische houding hangt samen met de verwachte halving van Bitcoin in april 2024, een gebeurtenis die historisch gezien een positieve invloed heeft op de marktprijs van deze toonaangevende cryptocurrency. Het onderzoek, waaraan 9.748 personen uit diverse werelddelen deelnamen, voorspelt dat de prijs van Bitcoin tijdens de halving tussen de $30.000 en $60.000 zal liggen, met 30% van de respondenten die zelfs een stijging tot $60.000 verwachten.

Opmerkelijk is dat beleggers in West-Europa een gematigder standpunt innemen, hoewel meer dan de helft toch verwacht dat Bitcoin de grens van $100.000 zal overschrijden in de volgende bullmarkt. Aan de andere kant zijn beleggers uit de MENA- en Oost-Europese regio’s van plan hun investeringen in crypto te verhogen, wat wijst op een sterk vertrouwen in de toekomstige waarde van Bitcoin.

Houding van investeerders varieert

De bevindingen tonen echter ook een gevarieerde houding onder investeerders in Zuidoost-Azië en Oost-Azië, met een aarzeling om hun Bitcoin-bezit aanzienlijk te verhogen. Gracy Chen, algemeen directeur van Bitget, benadrukt dat ondanks de gemengde gevoelens, 2024 een cruciaal jaar wordt voor Bitcoin.

Chen verzekert investeerders van Bitget’s voortdurende steun in de groei en ontwikkeling van Bitcoin, en benadrukt het groeiende positieve sentiment in de markt. Ze stelt dat Bitcoin zich positioneert als een werkelijk mondiale waardeopslag, een visie die sterk leeft onder de investeerdersgemeenschap.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?