Blockchain Nieuws, NFT Nieuws

Blockchain Nieuws, NFT Nieuws

Onderzoek: blockchain-gamers zien spelen van NFT-games als potentiële baan

Ondanks de daling van de prijzen van niet-vervangbare tokens (NFT), groeit het Play-to-Earn-model bij NFT-gaming door, omdat meer mensen het zien als een potentiële manier om de kost te verdienen.


Opzeggen van huidige baan om te gamen

In de Filipijnen is een nieuw onderzoek uitgevoerd met betrekking tot NFT-gaming. Naar verluidt gaf circa 32% van de respondenten aan dat ze zouden stoppen of overwegen om te stoppen met hun huidige baan als NFT-games hen in staat zouden stellen om fulltime te doen. De CEO van het NFT-Gamingplatform Balthazar, John Stefanidis, zei niet geheel verrast te zijn door de nieuwe bevindingen. Hij zei het volgende:

“Velen zijn klaar om hun huidige baan op te zeggen om in plaats daarvan NFT-games te spelen, omdat ze mogelijk hetzelfde, zo niet meer zouden kunnen verdienen met het spelen van NFT-games.”

Om dit rendabel te maken, moet NFT-gaming echter wel voldoende opleveren om van te kunnen leven. Dit lijkt momenteel in ieder geval nog niet het geval te zijn. Dermate het ecosysteem echter zichzelf verder ontwikkeld, kan dit echter wellicht anders worden.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Blijvende trend of slechts tijdelijk?

De landmanager van de Blockchain-gamingorganisatie genaamd ‘YGG Pilipinas’, Luis Buenaventura, is ook van mening dat er momenteel een trend is bij blockchain-gaming waarbij relatief veel mensen hun huidige baan al opzeggen, of dat ze hier serieus over nadenken. Volgens Buenaventura is het echter niet enkel blockchain-gaming dat nu aantrekt, maar ook crypto-kansen. Hij zegt het volgende:

“Het is even waarschijnlijk dat mensen alternatieve inkomstenmogelijkheden vinden in crypto in het algemeen, en niet alleen in Play-To-Earn specifiek.”

In het derde kwartaal van 2021 genereerde NFT-gaming naar verluidt zo’n $2 miljard aan inkomsten, goed voor 22% van het totale NFT-handelsvolume. Waar er wellicht ruimte genoeg is voor NFT-gaming om te groeien, is het niet zeker of deze trend zich blijft aanhouden of niet.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten