Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Onderzoek naar in VS gevestigde handelsactiviteiten Binance

De grootste cryptocurrency exchange wereldwijd, Binance, wordt naar verluidt onderzocht door de Amerikaanse ‘Commodity Futures Trading Commission’, ofwel de CFTC.


Niet beschuldigd van wangedrag, wel een onderzoek

De Amerikaanse waakhond is naar verluidt bezig met het onderzoeken van mogelijke derivatentransacties die door Amerikaanse klanten uitgevoerd zijn. Sinds dit in Amerika op dit moment nog verboden is, zou hierop gestraft kunnen worden.

Alhoewel de cryptocurrency exchange niet beschuldigd is van wangedrag op wat voor manier dan ook, wordt nu wel bepaald of er via de exchange crypto-derivaten zijn aangeschaft door Amerikaanse gebruikers. Binance kan op dit moment nog geen reactie geven, omdat het onderzoek nog volop bezig is. Het cryptocurrency bedrijf neemt dergelijke zaken echter enorm belangrijk en zal hierom met de toezichthouders gaan kijken wat er eventueel verbeterd kan worden, wereldwijd.


De cryptocurrency-derivatenhandel in 2021

Aan het begin van dit jaar heeft de handel in cryptocurrency gerelateerde derivaten een enorme boost gekregen. Hierdoor zijn meerdere records inmiddels verbroken. Via Binance is sinds het begin dit jaar al voor maar liefst ruim $59 miljard (ruim €49 miljard) verhandeld. Hiermee is Binance momenteel verreweg de grootste handelsplaats voor crypto-derivaten: Huobi Global, de huidige nummer 2 in crypto-derivatenhandel, heeft ruim 2 keer minder volume geproduceerd in dezelfde periode.

Recentelijk werd de crypto-derivaten exchange Bybit al gedwongen om zijn activiteiten binnen het Verenigd Koninkrijk stop te zetten. Dit komt omdat dit onlangs verboden is door de ‘Financial Conduct Authority’ in het rechtsgebied. Ook Amerikaanse klanten mogen volgens de Amerikaanse wetten momenteel niet handelen in crypto-derivaten. Hierdoor blokkeert Binance automatisch alle IP-adressen die van Amerika afkomstig zijn. Deze blokkade is echter relatief simpel te omzeilen door gebruik te maken van een Virtual Private Network, ofwel een VPN afgekort. Door gebruik te maken van een VPN, kunnen gebruikers het laten lijken alsof ze uit een ander land komen dan dat ze daadwerkelijk komen. Het is hierdoor enorm lastig om 100% van de Amerikaanse klanten van het platform te weren. Het is ook niet bekend of het bedrijf hier iets aan kan doen en of ze hiervoor bestraft kunnen worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten