Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Onderzoeksbureau: 3.6 miljoen Amerikanen zullen crypto gebruiken om aankoop te doen dit jaar

Volgens het onderzoeksbureau ‘Insider Intelligence’ zullen in 2022 circa 3.6 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten (VS) crypto gebruiken om een aankoop te doen.


Waarde van cryptovaluta’s als betaalmiddel zal stijgen

Het onderzoeksbureau verwacht dat de waarde van cryptovaluta’s als betaalmiddel met zo’n 70% zal stijgen gedurende het jaar. David Morris, een belangrijke analist van het bedrijf, zegt dat de volatiliteit van cryptocurrencies verlicht wordt door de groei van het gebruik van stablecoins. Naarmate CBDC’s verder ontwikkeld zullen worden, zal er meer nadruk komen te liggen op het feit dat crypto’s een betaalmiddel worden. Morris zei het volgende:

“We verwachten ook dat er meer crypto-opties zullen worden gebruikt bij de manier waarop mensen betalen, zoals kaarten en digitale portemonnees. Deze factoren zouden de komende jaren moeten leiden tot hoge groeipercentages voor cryptobetalingen.”


Cijfer ligt lager dan eerder gemaakte voorspellingen

Het bedrijf voorspelt hiernaast dat er 33,7 miljoen Amerikaanse volwassenen zijn die crypto-gebruikers zijn geworden tegen het einde van 2022. Dit aantal zal in 2023 dan doorgroeien naar circa 37,2 miljoen. Alhoewel dit op zichzelf een mooie stijging is, is dit cijfer wel aanzienlijk lager dan eerdere gemaakte voorspellingen. Eerder werd namelijk geclaimd dat tegen het einde van 2021 circa 46 miljoen Amerikanen in het bezit zijn van één of meerdere cryptocurrencies.

Toch blijft het aantal crypto-gebruikers uit diverse gebieden als Brazilië, Hong Kong en India aanzienlijk doorgroeien. Over het afgelopen jaar is het aantal gebruikers uit deze rechtsgebieden naar verluidt bijna verdubbeld. Dit blijkt uit een onderzoek van de Gemini Exchange. In dit onderzoek gaf meer dan de helft van de deelnemers in deze landen aan dat ze in 2021 zijn begonnen met investeren in één of meerdere crypto’s. Het gebruik in cryptocurrencies maakt mede hierdoor een opwaartse zet.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten