Ethereum
Ethereum

Onheilspellende indicator voor Ethereum en altcoins, maar er is hoop

Een onheilspellende technische indicator laat momenteel alle alarmbellen afgaan voor Ethereum (ETH) en altcoins. Het lijkt er namelijk op dat er op korte termijn een zogenaamd ‘death cross’ gevormd wordt op de Ethereum/Bitcoin grafiek.

Deze indicator zou zomaar zeer slecht nieuws voor altcoins kunnen betekenen. Of toch niet?

Wat is een death cross?

Een death cross vindt plaats wanneer de 50 ‘smooth moving average (SMA)’, ook wel het voortschrijdend gemiddelde, neerwaarts kruist met de 200 SMA. Deze twee voortschrijdende gemiddelden komen momenteel heel dichtbij elkaar op de ETH/BTC grafiek. Sterker nog: het lijkt onvermijdelijk dat er in de komende weken een death cross gevormd gaat worden.

Een death cross is een indicatie van langdurige onderprestatie van ETH ten opzichte van BTC. Dit is ook slecht nieuws voor altcoins. Ethereum kan namelijk gezien worden als het boegbeeld van de altcoin markt. Wanneer Ethereum daalt ten opzichte van Bitcoin, dan doen altcoins het over het algemeen ook niet goed.

Er is hoop voor Ethereum en altcoins

Maar betekent dit dan dat Ethereum en altcoins zullen blijven dalen ten opzichte van Bitcoin? Dat niet per se. De voortschrijdende gemiddelden zijn namelijk ‘lagging indicatoren’. Ze geven namelijk een vertraagd beeld van de koers.

Ruim een jaar geleden zagen we een death cross op de Bitcoin koers. Dit gebeurde begin februari 2023. De Bitcoin koers schommelde toen rond de $23.000. In de weken na het death cross zag de BTC koers een forse correctie naar iets onder de $20.000.

Maar wat er daarna gebeurde is opvallend. Na die correctie begon Bitcoin namelijk aan een geweldige opmars. Na een rappe stijging naar $30.000 consolideerde de koers enkele maanden om vervolgens definitief uit te breken naar boven. Sinds dit ‘onheilspellende’ death cross in februari vorig jaar steeg de Bitcoin koers met maar liefst 211 procent.

Misschien kunnen we dit keer een dergelijk scenario verwachten. Mocht dit scenario gerealiseerd worden kunnen we de komende weken een verdere daling van het ETH/BTC paar verwachten. Maar misschien is het daarna tijd voor Ethereum en altcoins om de show te stelen. 

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vooruitgang in Ethereum ETF: Goedkeuring binnen bereik?
Podcaster over Ethereum ETF: dit is de laatste horde voor de industrie
Kans op Ethereum ETF fors gestegen – Ethereum koers stijgt met 11%
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten