NFT Nieuws

NFT Nieuws

Ontwikkelaars van PUBG-videogame komt met project voor NFT-Metaverse

De makers van de populaire videogame Player Unkown Battlegrounds, oftewel PUBG, hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd met het bedrijf Naver Z. Gezamenlijk gaan ze een nieuw NFT gerelateerd project creëren met de focus op zowel Web 3.0 als de Metaverse.


Ontwikkelen van hoogwaardige virtuele wereld

Het bedrijf Naver Z komt uit Zuid-Korea en is een dochteronderneming van Naver. Naver is een wat bekendere naam in onder andere het WebToons online strippublicatieplatform. Ook zit Naver achter het virtuele ruimteplatform genaamt Zepeto. Ook voert het bedrijf met Line al enkele jaren diverse experimenten uit met de blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Bij de ontwikkeling van het nieuwe NFT-Metaverse-platform is KRAFTON van plan om zijn ervaring te gebruiken die het heeft verkregen bij het maken van online games als PUBG. Hierover zetten ze het volgende:

“Battlegrounds en relevante technologie om een tool voor het maken van gebruikersgeneratiecontent (UGC) te ontwikkelen en ook om een hoogwaardige virtuele wereld te bouwen met behulp van Unreal Engine.”

Naar verluidt zal Naver Z gebruik gaan maken van zijn ervaring met het ontwerpen en runnen van de Zepeto om de Metaverse-service en alle omliggende community- en sociale diensten te beheren.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Beveiliging van NFT’s door blockchain-technologie

Waar NFT’s in feite nog (relatief) nieuw zijn, wordt de technologie wereldwijd volop omarmd. Diverse bedrijven zijn inmiddels de NFT-wereld in gedoken. De technologie gebruijkt in feite de blockchain-technologie om op deze manier het eigendom van digitale activa’s te beveiligen.

Wanneer een videogame bijvoorbeeld NFT’s gebruikt om zo’n 100 in-game-objecten te beveiligen, zou het technisch onmogelijk moeten zijn voor iemand om de game te hacken om toegang te krijgen tot een dergelijk item. Dit komt doordat het maken van dergelijke items én hun eigendom worden beveiligd in de blockchain-database.

Deze extra laag van beveiliging is zeker een belangrijke reden geweest voor de bedrijven die inmiddels overgestapt zijn op deze technologie. Door de nieuwigheid van de technologie is het nog niet bekend in welke richting de technologie in de toekomst zal worden doorontwikkeld.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten