“Ontwikkeling Ethereum hangt volledig af van Buterin”

In een onlangs gehouden interview sprak de mede oprichter van Ethereum en oprichter van Cardano, genaamd Charles Hoskinson zich uit over de ontwikkeling van het Ethereum platform.


Vitalik Buterin heeft te weinig ervaring

Charles Hoskinson is van mening, dat één van de belangrijkste redenen waarom de ontwikkeling van Ethereum het moeilijk heeft is, dat teveel persoonlijk van Vitalik Buterin afhangt.

“Ethereum beweegt eigenlijk met de snelheid van Vitalik mee. Er gebeurd pas wat als hij ergens heel bekwaam in is geworden. Alleen dan hebben ze er grip op. Maar als je het hebt over het daadwerkelijk op de markt brengen van een product, dan gaat het langzaam. Dat zijn namelijk dingen die ervaring vereisen.”

Volgens Hoskinson laat het zien dat Ethereum het eerste grote project van Vitalik is:

“Hij heeft dit nog nooit eerder gedaan. Dit is zijn eerste bedrijf, zijn eerste project. Hij was nooit een onderzoeker en ook nooit een CEO.”


Ethereum schept onrealistische verwachtingen

Een ander belangrijk punt van kritiek die de oprichter van Cardano op Ethereum heeft, is het feit dat de roadmap voor projectontwikkeling te optimistisch zijn, wat leidt tot onrealistische verwachtingen:

“Ik denk dat de marketing van Ethereum niet zo goed was in het managen van verwachtingen. Dingen duren 5, 10 of zelfs 20 jaar of ze nu het internet decentraliseren of een nieuwe economie creëren. De schaalbaarheid van deze dingen is erg moeilijk en voor elk ervan is heel veel hard werk nodig, zowel aan de wetenschappelijke kant als aan de technische kant. Er is een raar soort geloof binnen de Ethereum-gemeenschap dat het op de een of andere manier allemaal zijn weg naar buiten zal vinden en dat het in een kwestie van maanden of jaren zal gebeuren in plaats van in decennia. Dat is gewoon weg niet realistisch.”


Hoskinson ziet Ethereum als grote concurrent

Ondanks zijn kritiek benadrukt Hoskinson dat hij persoonlijk heel veel respect heeft voor Vitalik Buterin:

“Ik denk dat je gelijk hebt dat Vitalik een goede vent is. Ik heb zijn ethiek nooit in twijfel getrokken. Ik heb nooit zijn integriteit of zijn geloof in zijn product of zijn ecosysteem in twijfel getrokken.”

Ook vertelt Hoskinson dat hij Ethereum nog steeds als één van zijn grootste concurrenten ziet.