Ook Upbit delist Monero, Dash en andere privacy coins

Weer een nieuwe crypto exchange heeft een reeks privacy munten gedelist. Dit maal is het de Zuid Koreaanse exchange ‘Upbit’.


Upbit delist 6 Crypto tokens

De Koreaanse exchange Upbit laat in een blogpost weten dat het geen ondersteuning meer biedt aan 6 privacy coins, namelijk:

  • Monero (XMR)
  • Dash (DASH)
  • Zcash (ZEC)
  • Haven (XHV)
  • Bittube (TUBE)
  • PIVX (PIVX)

Upbit kondigde begin september al aan onderzoek te doen naar de 6 munten. De exchange deed het onderzoek om te bepalen of de privacytokens voldeden aan de vereisten van de Financial Action Task Force (FATF).

Privacymunten zorgen ervoor dat de identiteit van een persoon niet naar buiten gebracht wordt tijdens een transactie. Dit is in strijd met de regels van de FATF en daardoor delist Upbit de munten.

Andere cryptocurrency exchanges zijn ook al begonnen met het schrappen van de privacytokens. Zo heeft het Zuid Koreaanse deel van OKEX afgelopen maand ook al 5 munten gedelist.


De reden voor het delisten van privacycoins

UpBit vertelt dat het witwassen van geld en de instroom van privacytokens naar de exchange de belangrijkste redenen waren om de munten te delisten.

“Er bestaan cryptomunten die selectief anonimiteitsfuncties kunnen gebruiken. Voor deze cryptomunten biedt Upbit alleen ondersteuning voor een transparante opname of storting. Niettemin is besloten om de handelsondersteuning voor privacycoins te beëindigen om de mogelijkheid van het witwassen van geld en de instroom van externe netwerken te blokkeren.”


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken