Sanctions on South Korea , flag South Korea with Barbed Wire, im
Regulatie

Ook Zuid-Korea gaat onderzoek doen naar diensten voor crypto-staking

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben bekend gemaakt dat ze de markt voor staking-diensten gaan onderzoeken.

Geen details of deadline verstrekt over onderzoek

De nieuwe stap komt nadat onder andere de Amerikaanse cryptocurrency exchange Kraken zijn staking-diensten moest stopzetten. De vrees van de cryptogemeenschap over de potentiële gevolgen van de recente juridische zaak tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten (VS) en Kraken, lijken nu werkelijkheid te worden.

Het is benoemingswaardig dat er geen details verstrekt zijn over het tijdschema of de methoden van het onderzoek. Toch zou het onderzoek wel van invloed kunnen zijn op sommige wetgevingsbesluiten in het land. In tegenstelling tot meer gebruikelijke operaties met digitale activa, wordt crypto-staking momenteel niet gedefinieerd door Koreaanse regelgeving.

Kritiek op SEC vanuit cryptogemeenschap

Op 9 februari begon de wereldwijde discussie over het staken van cryptocurrency als gevolg van een schikking tussen de Amerikaanse SEC en de Kraken cryptocurrency exchange. Kraken heeft toen ingestemd met het betalen van een boete van $30 miljoen en het stopzetten van zijn staking-programma. Deze actie heeft kritiek gekregen van de Amerikaanse cryptogemeenschap en zelfs van de waarnemend commissaris van de SEC.

De SEC zou nu wellicht haar Kraken ‘playbook’ willen inzetten tegen staking-protocollen in het algemeen. Hier zei J.W. Verret, een universitair hoofddocent bij de George Mason Law School, het volgende over:

Het wordt duidelijk uit een patroon bij financiële toezichthouders en het Witte Huis dat de subtekst in het beleid van de regering ten aanzien van crypto is dat het moet worden verstikt.

Eerder zijn er in Zuid-Korea al richtlijnen opgesteld die aangeven welke soorten digitale activa in het land als effecten worden beschouwd en ook zo worden gereguleerd. De wet beschouwt effecten als financiële investeringen waarbij beleggers niet verplicht zijn om aanvullende betalingen te doen na hun oorspronkelijke investering.

Regulatie nieuws

Zuid-Koreaanse toezichthouder introduceert strengere regulering voor cryptobeurzen
Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Hoe de Federal Reserve de rente kan verlagen, zonder de rente te verlagen
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken