Ripple Nieuws

Op Ripple gebaseerde MoneyTap ondersteund door drie Japanse banken

Het op Ripple gebaseerde betalingssysteem MoneyTap blijft groeien in Japan. Inmiddels geven verschillende lokale banken hun klanten toegang tot de applicatie.

MoneyTap blijft groeien

SBI Remit, een tak van het Japanse financiële dienstverlener SBI Holdings, heeft ondersteuning van zijn mobiele MoneyTap-applicatie toegevoegd aan drie lokale banken. Hieronder vallen Yamaguchi Bank, Momiji Bank en Kitakyushu Bank.

De integratie van MoneyTap stelt Japanse regionale banken in staat om hun klanten een peer-to-peer overschrijvingsdienst aan te bieden via een mobiele app. Naast het gebruik van bankrekeningnummers, maakt deze overschrijvingsdienst online overboekingen mogelijk met behulp van een mobiel telefoonnummer.

De app biedt daarnaast online identiteitsverificatie en biometrische authenticatie, met als doel een hoge mate van beveiliging te garanderen voor klanten van Yamaguchi, Momiji en Kitakyushu.

SBI integreerde de mobiele MoneyTap-service in 2018, kort na de lancering van de samenwerking met het blockchain-bedrijf Ripple in oktober 2018. Gebaseerd op RippleNet, is de MoneyTap-app ontworpen om directe binnenlandse bank-naar-bank- en P2P-transacties mogelijk te maken.

In de aankondiging herhaalde SBI Remit dat het bedrijf in september 2022 fuseerde met MoneyTap, waardoor het een vernieuwde financiële infrastructuur kon bieden met hoge functionaliteit en lage kosten.

SBI steunt Ripple ondanks juridische strijd

SBI heeft zich ontpopt als een cruciale partner voor Ripple en steunt het bedrijf in zijn aanhoudende juridische conflict met de SEC. Morningstar, een onderdeel van de SBI Group, verklaarde in 2021 dat het zijn XRP-voordeelprogramma voor aandeelhouders zou handhaven, ondanks de juridische uitdagingen.

In 2021 gaf Yoshitaka Kitao, de CEO van SBI, tevens aan dat Japan het land was waar Ripple hoogstwaarschijnlijk naartoe zou uitwijken, mocht het bedrijf uiteindelijk gedwongen worden om de Verenigde Staten te verlaten vanwege strikte regelgeving.

Ripple nieuws

Mogelijk einde aan Ripple rechtszaak in juli: Advocaat legt uit
Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Cruciale ontdekking in SEC vs. Ripple zaak: ‘XRP is geen security’
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren