Cryptocurrency

Cryptocurrency

Openbare cloud van IBM veilig genoeg voor Crypto-beheerders

Onchain Custodian, een in Singapore gevestigde bewaarder, heeft laten weten dat zijn op hardware gebaseerde kluis is geüpdatet. De volledige kluis wordt gehost in de openbare cloud van IBM. Hiermee lijkt de openbare cloud van IBM veilig genoeg om cryptocurrency-beheerders aan te trekken.


IBM Cloudservices

IBM bood digitale activa beheerders al eerder cloudservices aan. Dit was echter op hybride basis, waarbij de bewaarder zijn privé sleutels op bepaalde servers bewaarde, terwijl andere diensten worden uitgevoerd vanuit datacenters op externe locaties. Hierdoor is een hybride systeem ontstaan. Nu lijkt het voor het eerst te zijn dat een bewaarder klaar is voor het outsourcen van het volledige sleutelbeheer- en opslagproces naar de openbare cloud van IBM. Dit maakt Onchain dan ook uniek.


HyperProtect-Cloud

IBM zelf heeft echter geen toegang tot de aangemaakte en opgeslagen privésleutels. Het systeem waar dit allemaal op wordt opgeslagen en beheerd heet HyperProtect-Cloud en is gebouwd met behulp van hardware-beveiligingsmodules. Dit is een soort lockbox die digitale (privé)-sleutels beveiligt en beheert in een fraudebestendige omgeving. Hierdoor wordt het de beveiliging van het hele systeem verhoogd.

Volgens de mede-oprichter en CEO van Onchain Custodian lijken deze op maat gemaakte ‘kluizen’ momenteel de veiligste methode voor het opslaan en beheren van digitale activa.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten