Apple iPhone OpenSea
NFT

OpenSea-investeerder verlaagt belang in platform met 90%

In een opmerkelijke wending heeft de toonaangevende Amerikaanse technologie-investeringsmaatschappij Coatue Management aangekondigd dat ze hun belang in het non-fungible token (NFT) platform OpenSea drastisch met maar liefst 90% hebben verminderd.

Aanzienlijk lagere investering

Op 7 november berichtte The Information over een document dat onthulde dat Coatue Management zijn investering in OpenSea drastisch had verminderd, van $120 miljoen naar slechts $13 miljoen, wat de schijnbare waardering van OpenSea op papier naar $1,4 miljard bracht.

Daarnaast heeft Coatue zijn investering in de Web3-betalingsprovider MoonPay met een indrukwekkende 90% verlaagd.

Het is de moeite waard om te herinneren dat in januari 2022 OpenSea een indrukwekkende $300 miljoen ophaalde in een Series C-financieringsronde, die werd geleid door het crypto-durfkapitaalbedrijf Paradigm en Coatue Management. Op dat moment werd de NFT-marktplaats gewaardeerd op een verbazingwekkende $13,3 miljard.

Echter, na de uitdagende tijden van een dalende NFT-markt en een langdurige vermindering van de handelsactiviteit, heeft OpenSea op 3 november aangekondigd dat ze een ingrijpende herstructurering zullen doorvoeren, waarbij het personeelsbestand met maar liefst 50% wordt verminderd als onderdeel van hun strategie om te herlanceren als OpenSea 2.0.

Vernieuwde versie van het platform

De CEO van OpenSea, Devin Fizner, heeft aangekondigd dat de vernieuwde versie van het platform zich zal richten op technologische verbeteringen, het verhogen van de snelheid en het leveren van hoogwaardige diensten. Volgens Fizner zal een kleiner team helpen om het platform ‘behendig en attent’ te houden.

In augustus ontving OpenSea kritiek na de aankondiging van het stopzetten van de operatorfilterfunctie, waarmee makers niet-royalty’s konden blokkeren om marktplaatsen af te dwingen.

De verlaging van de investering door Coatue komt op een moment dat de NFT-handelsvolumes afnemen. De NFT-sector beleefde zijn hoogtepunt in 2021, met een jaaromzet van meer dan $14 miljard. Sindsdien is de populariteit van NFT’s afgenomen, waarbij het totale handelsvolume sinds maart 2022 met maar liefst 80% is gedaald.

Volgens een rapport van 3 november van het cryptodatabedrijf DappRadar, boekte de NFT-markt in oktober voor het eerst in meer dan een jaar een positieve maandelijkse groei, met een toename van $99 miljoen.

NFT nieuws

Het NFT-handelsvolume dichtbij de $1 miljard nu de markten meer bullish worden
De online gamedistributeur G2A opent een op gaming gerichte NFT-marktplaats
Yuga Labs en Magic Eden bundelen krachten ondanks afnemende NFT-verkopen
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers