OpenSea Logo
NFT

OpenSea-manager veroordeeld voor handelen met voorkennis

Op 22 augustus maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend dat de Amerikaanse advocaat Damian Williams heeft aangekondigd dat Nathaniel Chastain is veroordeeld tot een complexe strafmaatregel.

Een potentieel veelbelovende toekomst

Chastain zal 3 maanden in de gevangenis doorbrengen, gevolgd door 3 maanden huisarrest en 3 jaar onder toezicht van vrijlating. Hiernaast moet hij boete van $50.000 betalen en het onrechtmatig verkregen Ethereum verbeurd verklaren dat hij verwierf via niet-verifieerbare token (NFT)-transacties.

Volgens Inner City Press wordt van Chastain verwacht dat hij zich op 2 november overgeeft, terwijl zijn advocaten van plan zijn om in beroep te gaan tegen de uitspraak en een verzoek tot borgtocht zullen indienen. De rechter zei het volgende bij de veroordeling:

Respect voor de wet en algemene afschrikking pleiten voor bestraffing. Maar Chastain is een eerste overtreder. Er zijn verzachtende omstandigheden. Hij heeft een potentieel veelbelovende toekomst.

Schuldig bevonden aan bankfraude en geld witwassen

Op 3 mei heeft een jury Nathaniel Chastain schuldig bevonden aan bankfraude en het witwassen van geld in een zaak waarin hij beschuldigd werd van het gebruik van voorkennis tijdens zijn functie bij OpenSea om te profiteren van de handel in NFT’s. Als productmanager had hij de macht om te selecteren welke NFT’s op de OpenSea-website zouden verschijnen. Hij verwierf 45 NFT’s voordat ze openbaar werden gemaakt en verkocht ze vervolgens.

Op 22 augustus heeft rechter Jesse Furman bepaald dat de rechtbank zou overwegen of Chastain verplicht zou zijn om enige ETH te verbeuren die hij onrechtmatig had verkregen uit de handel met voorkennis, of het equivalent daarvan in Amerikaanse dollars. Deze veroordeling markeerde hoogstwaarschijnlijk het einde van de zaak, die begon toen Chastain in juni 2022 door de Amerikaanse autoriteiten werd aangeklaagd en gearresteerd.

In een aparte zaak werd voormalig productmanager van Coinbase, Ishan Wahi, in mei veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar wegens het gebruik van vertrouwelijke informatie op de cryptobeurs om te profiteren van nieuwe tokenlijsten. Zijn broer Nikhil en collega Sameer Ramani werden ook in dezelfde zaak aangeklaagd wegens hun betrokkenheid bij het plan. Nikhil pleitte schuldig in september 2022 en werd veroordeeld tot 10 maanden gevangenisstraf. Op het moment van deze publicatie was Ramani nog steeds op vrije voeten.

NFT nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’