OpenSea
NFT

OpenSea plant grote vernieuwing aan om concurrentie beter aan te gaan

OpenSea, een marktplaats voor niet-fungibele tokens (NFT’s), is van plan om zijn vroegere glans te herwinnen te midden van toenemende concurrentie. Volgens een recent rapport van BNNBloomberg overweegt OpenSea een grote vernieuwing door te voeren, bekend als OpenSea2.0. Dit is het eerste grote nieuws sinds de personeelsinkrimping in november vorig jaar.

Daling van marktaandeel van OpenSea

Het marktaandeel van OpenSea is gedaald door de aantrekkelijkheid van alternatieve platforms voor NFT-verzamelaars. Met de nieuwe strategieën wil OpenSea de toepassingen van NFT’s op zijn platform herdefiniëren. Momenteel worden alle activa op dezelfde manier vermeld, ongeacht hun oorsprong en gebruiksscenario’s, maar OpenSea plant veranderingen in deze aanpak.

Devin Finzer, CEO van OpenSea, lijkt niet onder de indruk van de huidige cijfers. Hij benadrukt dat het werkelijke nut van de plannen op de lange termijn de doorslaggevende factor zal zijn. In een interview gaf hij aan dat het bedrijf zich meer focust op het creëren van overtuigende gebruiksscenario’s voor NFT’s, in plaats van het genereren van het meeste volume. Hij en zijn team richten zich minder op de korte termijn marktdynamiek.

Als onderdeel van de nieuwe groeistrategie houdt het OpenSea-team de ontwikkelingen binnen de Solana-ecosystemen en Bitcoin Ordinals nauwlettend in de gaten. Deze twee blockchain-netwerken zijn bezig met het veranderen van de perceptie van digitale verzamelobjecten. OpenSea overweegt zijn ondersteuning op de lange termijn voor deze netwerken uit te breiden, wat een significante invloed kan hebben op de toekomst van digitale verzamelobjecten en NFT’s.