NFT Nieuws

OpenSea verandert op verzoek van gebruikers beleid rondom gestolen NFTs

De populaire NFT-marktplaats OpenSea heeft zijn beleid rondom gestolen NFTs veranderd. Gebruikers klaagden over het beleid dat regelmatig resulteerde in het bestraffen van eerlijke kopers van NFTs op het platform. In veel gevallen wisten de gebruikers in kwestie simpelweg niet dat ze gestolen NFTs kochten.

Het nieuwe beleid

In het verleden blokkeerde OpenSea assets die als gestolen waren opgegeven van verdere transacties op het platform. Dat betekende dat gebruikers pas na een vaak langdurig onderzoek van OpenSea weer bij hun assets konden. In een bericht over “de olifant in de kamer” schrijft OpenSea dat het nu pas NFTs blokkeert als er een politieonderzoek bijgevoegd is. Dat onderzoek dient binnen zeven dagen na het blokkeerverzoek binnen zijn.

In het verleden heeft OpenSea dit al gedaan voor zaken die “escaleerden”, maar vanaf nu is dit een vereiste voor ieder blokkeerverzoek. Hiermee hoopt OpenSea valse blokkeerverzoeken uit te filteren. Als er binnen zeven dagen geen politieonderzoek binnen is, dan heft het de blokkade van de NFT in kwestie weer op. Op donderdag maakte OpenSea duidelijk dat het vereiste van een politieonderzoek alleen geldt voor nieuwe blokkeerverzoeken.

OpenSea moet de wet volgen

De Ethereum blockchain is een decentraal platform dat geen centraal aanspreekpunt heeft voor wetgevers. Datzelfde geldt niet voor OpenSea, dat een gecentraliseerde speler is die de handel in NFTs op Ethereum mogelijk maakt. OpenSea zelf geeft ook aan dat het vanwege hun vestiging in de Verenigde Staten niet zomaar de verkoop van NFTs kan toestaan die als gestolen zijn opgegeven.

Het probleem daarmee is dat onwetende kopers soms tegen het probleem aanlopen dat ze hun assets op OpenSea niet kunne gebruiken. “In sommige gevallen worden onwetende kopers hierdoor gestraft. Dat zijn de moeilijkste zaken die we voor ons krijgen”, aldus OpenSea via Twitter. 

NFT nieuws

Iemand betaalde zojuist 4,5 miljoen dollar voor een CryptoPunk NFT Iemand betaalde zojuist 4,5 miljoen dollar voor een CryptoPunk NFT
Iemand leende 1,3 miljoen dollar aan Ethereum met Mutant Ape NTFs als onderpand Iemand leende 1,3 miljoen dollar aan Ethereum met Mutant Ape NTFs als onderpand
Pixelmon NFT probeert nieuwe comeback te maken met nieuwe leiders Pixelmon NFT probeert nieuwe comeback te maken met nieuwe leiders
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten