Cryptocurrency

Cryptocurrency

Opera Browser maakt aankopen van BTC en ETH mogelijk

Opera Noorwegen, ontwikkelaar van de populaire webbrowser Opera, heeft aangekondigd dat zowel de Android- als de iOS-versie van de mobiele applicatie nu Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) aan te schaffen via de ingebouwde crypto-wallet.


Opera Browser

Opera is opgericht in 1995 en heeft haar hoofdkantoor in Oslo, Noorwegen. Om deze nieuwe functie mogelijk te maken, heeft het bedrijf samen met betalingsoplossingsprovider ‘Wyre’ gewerkt.

Gebruikers van de iOS-app kunnen via de Opera Browser nu BTC en ETH kopen met Apple Pay. Android-gebruikers kunnen dit doen met hun reguliere pinpassen, die vaak in de officiële applicatie van de bank kan worden ingesteld. Hiermee wordt het crypto-aanbod uitgebreid. Eerder konden gebruikers enkel ETH aanschaffen.

Opera heeft een limiet ingesteld van $250 per dag voor de aanschaf van crypto’s. De transactiecommissie hierbij is $0.30, plus 2.9%.


Gebruik van crypto’s op het web

Volgens hoofd van Crypto bij Opera, Charles Hamel, is de browsergebaseerde wallet van Opera voornamelijk gericht op het gebruik van crypto’s op het web en het gebruik van dApps. Hierdoor verwacht Charles dat dit limiet niet zo vaak zal worden bereikt.

Ook laat Hamel weten dat het plan is om deze functie binnenkort naar andere landen uit te breiden. Nu kan deze service worden gebruikt in Zweden, Noorwegen, Denemarken en de Verenigde Staten (VS).

De app werkt zeer vlot; gebruikers kunnen naar verluidt binnen 30 seconden nu BTC of ETH aanschaffen.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten