Bitcoin (BTC) ETF
Persbericht

Opties op Bitcoin ETF’s nu beschikbaar op Nasdaq

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.


Beleggen in cryptocurrency is tegenwoordig eenvoudiger dan ooit. Waar je een tiental jaar geleden nog redelijke technische kennis moest hebben om op redelijk omslachtige manieren je Bitcoin te kopen, kan je dit tegenwoordig in een mum van tijd via een van de talrijke gebruiksvriendelijke cryptobrokers.

Je hebt ook de optie om via algemene online brokers Bitcoin ETF’s te kopen, wat de cryptomarkt veel toegankelijker maakt voor gewone beleggers.

Recent heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nogmaals een belangrijke stap gezet in de wereld van cryptocurrency door hun goedkeuring te geven voor de verhandeling van opties op spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s). Dit kan op de Nasdaq, een van de grootste effectenbeurzen ter wereld.

Als je een meer traditionele belegger bent, kan je vanaf nu ook opties noteren op de iShares Bitcoin Trust van BlackRock, wat aanzienlijke kansen biedt voor crypto-investeerders, zowel beginners als meer ervaren handelaren.

Nieuwe mogelijkheden voor Bitcoin-opties

Op 20 september maakte de SEC wereldwijd bekend dat opties op de iShares Bitcoin Trust, met het tickersymbool IBIT, kunnen worden verhandeld op Nasdaq. Deze goedkeuring betekent dat de opties op IBIT net als andere ETF-opties kunnen worden verhandeld, wat de toegankelijkheid vergroot voor beleggers.

Even ter verduidelijking, een optie in deze context is een soort derivaat, waarmee je het recht hebt om een bepaald product te kopen of te verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs of tijdstip. Je hebt, met andere woorden, de “optie” om erin te handelen in de toekomst, tegen een vastgelegde onderliggende waarde.

Nasdaq heeft benadrukt dat de onderliggende activa van de ETF moeten voldoen aan strenge eisen, waaronder de voorwaarde dat ze “wijd verspreid en actief verhandeld” moeten zijn.

Hiermee komen Bitcoin-ETF’s en opties erin hoger te staan op de lijst van interessante crypto-investeringen. Naomi Bootman van Cryptonews NL wijst erop dat “traditioneel” beleggen in cryptomunten zoals Bitcoin niet zo eenvoudig is en dat de beste crypto investeringen op dit moment vaak elders kunnen liggen, bijvoorbeeld in altcoins.  Bitcoin ETF’s en hun opties vormen daarnaast een alternatieve manier om in Bitcoin te beleggen, wat voor een diverser beleggingsportfolio kan zorgen.

Volgen andere beurzen en cryptomunten?

Met deze recente ontwikkeling vragen veel beleggers zich natuurlijk af of andere Amerikaanse beurzen binnenkort soortgelijke goedkeuringen zullen ontvangen.

De groeiende belangstelling voor Bitcoin als investeringsmogelijkheid heeft de spot Bitcoin ETF van BlackRock alvast in de schijnwerpers gezet. Op 5 augustus werd er meer dan $875 miljoen aan handelsvolume geregistreerd voor de IBIT Bitcoin ETF, terwijl het totale handelsvolume voor alle spot BTC-investeringsproducten de $1,3 miljard overschreed. Dit succes zou andere financiële instellingen kunnen aanmoedigen om ook opties op hun ETF’s te lanceren, wat de concurrentie in de crypto-markt zou vergroten.

En hoe zit het met andere cryptomunten? Zoals je wellicht wel weet, kan je als Nederlander ook in Ethereum ETF’s beleggen, en naast Bitcoin heeft Nasdaq ook plannen ingediend bij de SEC om opties op spot Ethereum ETF’s te verhandelen. Uitgever Blackrock wacht hiervoor op goedkeuring van de SEC, maar deze hebben voorlopig hun besluit nog even uitgesteld.

Dit geeft alvast aan dat de beurs zich voorbereidt op een bredere uitbreiding naar verschillende cryptocurrencies.

Voor beleggers betekent dit nieuwe mogelijkheden om in andere crypto’s te investeren zonder de directe volatiliteit van de markt te ervaren of zich te moeten beperken tot Bitcoin. Dit kan aantrekkelijk zijn voor beleggers die willen profiteren van de groeikansen in de cryptosector, maar die tegelijkertijd de risico’s van directe aankopen willen vermijden.


Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.