Solana, SOL
Solana

Optimisme rond Solana houdt aan op weg naar Bitcoin-Halving

In de afgelopen maanden heeft Solana (SOL) een opmerkelijke opwaartse trend vertoond, waarbij het een hoogtepunt van ongeveer $210 bereikte, bijna zijn hoogste punt ooit. Momenteel handelt SOL rond de $195, en ondanks een bescheiden terugval, blijft het sentiment rondom Solana overwegend positief.

Dit blijkt uit gegevens van het blockchain-analyseplatform Santiment, dat een “Gewogen Sentiment” indicator gebruikt om het marktsentiment te meten door de balans tussen positieve en negatieve commentaren te analyseren.

Een gewogen sentiment score hoger dan 1 wijst op een overwegend positieve stemming. Met een score van 1.31, toont Solana een aanzienlijk positiever sentiment vergeleken met negatieve opvattingen, zelfs na een recente prijscorrectie. Dit weerspiegelt het vertrouwen van de gemeenschap in het potentieel en de toekomstige groei van Solana.

Een Solana koers van $250?

Als het positieve sentiment rondom Solana blijft voortduren, iets wat waarschijnlijk lijkt gezien de opwaartse trend in het gewogen sentiment, kan de prijs van Solana mogelijk stijgen naar de $250.

Dit potentieel wordt verder ondersteund door het aankomende Bitcoin (BTC) halveringsevenement, dat aanzienlijke impact kan hebben, niet alleen op SOL, maar op de hele cryptocurrency markt.

Dit evenement, bekend om zijn invloed op de waarderingen van cryptocurrencies, kan een extra stimulans zijn voor de prijs van Solana als het positieve marktsentiment blijft aanhouden.

Solana trekt wereldwijde aandacht

Een ander opmerkelijk feit is dat Solana bijna de helft van de wereldwijde interesse in blockchain voor zijn rekening neemt. Er is een opmerkelijke toename van bijna 80% in de Totale Vergrendelde Waarde (TVL) op het Solana-netwerk binnen slechts een maand, wat de hoogste belangstelling in twee jaar markeert.

Bovendien heeft het netwerk een record aan handelsvolume behaald met $3,7 miljard. Joe McCann van Asymmetric is van mening dat Solana de potentie heeft om zijn grootste concurrent, Ethereum (ETH), te overtreffen dankzij de efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid van het netwerk. Op basis hiervan voorspelt hij dat Solana zou kunnen groeien naar een marktkapitalisatie van $1 biljoen.

Nog 5 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Solana of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 5 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana overstijgt Ethereum in winstgevendheid in 2024
Meer dan 1 miljoen nieuwe crypto tokens gelanceerd sinds april
Crypto analist: Solana kan Ethereum binnen één week inhalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten