Bitcoin,

Orkaan Dorian verantwoordelijk voor spike in BTC zoekvolume

Het zoekvolume op het internet naar de Bitcoins prijsticker ‘BTC’ heeft een ongekende piek bereikt, volgens Google Trends. Maar waarom?


Google Trends: BTC volume stijgt – Bitcoin volume niet

Het zoekvolume naar het woord ‘BTC’ is tussen 29 en 31 augustus plotseling enorm gestegen. Waar Google Trends op 24 augustus nog een waarde van ‘2’ gaf aan de interesse naar het zoekwoord, lag de interesse op 31 augustus op de maximale waarde van 100.

Vanaf 31 augustus zien we de zoekinteresse iets terugvallen naar ’75’ op dit moment. Niet alleen de enorme stijging van zoekvolume naar BTC is opmerkelijk te noemen. Wat nog opvallender is dat de interesse naar het zoekwoord ‘Bitcoin’ niet mee is gestegen.

 
Blauw = BTC | Rood = Bitcoin

Orkaan Dorian zorgt voor de enorme stijging

De enorme toename van de interesse in BTC is niet onopgemerkt gebleven. Zo plaatste Forbes op 5 september een artikel dat het volgende beweerde:

“Het lijkt erop dat de Google zoekvolumes naar BTC worden gemanipuleerd. Waarom? Mogelijk om de Bitcoin prijs te laten stijgen.”

In het artikel wordt media website Kryptografen geciteerd. Die beweren namelijk dat de gegevens van Trends laten zien dat Roemenië de grootste piek in BTC zoekopdrachten had laten zien. Dit zou kunnen impliceren dat er manipulatie in het spel is.

Na al de speculatie van Forbes en Kryptografen lijkt er een veel logischer verklaring te zijn achter de plotselinge populariteit van ‘BTC’. De orkaan Dorian, die een enorme verwoesting heeft achtergelaten op de Bahama’s breidde zich op 31 augustus uit tot een orkaan van categorie 4 en later zelfs tot categorie 5.

“BTC” is niet alleen het symbool voor de Bitcoin, maar ook de naam van de belangrijkste telecommunicatieprovider in de Bahama’s, namelijk de Bahamas Telecommunications Company (BTC).

Media rapporteerde uitvoerig over het verlies van de telecommunicatie en met name over BTC. Het zoekvolume lijkt dus niet gestegen te zijn door manipulatie, maar door een orkaan.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?