Cryptocurrency

Cryptocurrency

Overheid Vietnam lanceert Crypto-onderzoeksgroep voor beleidsevaluatie

Het Ministerie van Financiën in Vietnam heeft toegekend een onderzoeksgroep op te richten. Deze onderzoeksgroep zal zich naar verluidt gaan focussen op het bestuderen en doen van beleidsvoorstellen die betrekking hebben tot cryptocurrencies én mogelijke virtuele valuta’s.


De onderzoeksgroep

De onderzoeksgroep zal gaan bestaan uit 9 leden die onder leiding van Pham Hong Son vallen. Pham Hong Son is de vice-voorzitter van de ‘State Securities Commission’ van de overheid.

Hiernaast zal ook de effectenregulator die actief is in het land deelnemen aan de onderzoeksgroep, net als de Algemene Belastingdienst in het land, het nationale instituut voor Financiën in Vietnam, de Douane van Vietnam en de staatsbank van Vietnam.

Gezamenlijk zal de onderzoeksgroep de nieuwe ontwikkelingen die binnen de snel evoluerende blockchain-sector plaatsvinden bijhouden en rapporteren aan de overheid van het land. Hierdoor kan Vietnam mogelijk sneller reageren op nieuwe innovaties en onder andere ook mogelijke regelgevingsuitdagingen.


Cryptoverbod uit 2018

Met deze ontwikkelingen lijkt het land langzaam 180 graden de andere kant op te gaan. Zo werd het in 2018 in het land verboden om Bitcoin (BTC) in het land te gebruiken voor betalingen. Alhoewel individuen nog wel privé-investeringen mochten maken in de cryptocurrency, mochten zij deze niet besteden om goederen en/of diensten mee aan te schaffen.

Om dit allemaal mogelijk te maken kwam de overheid destijds met richtlijnen waar bedrijven zich aan moesten voldoen. Hier vallen onder andere ook de anti-witwas reglementen onder. Sinds de introductie van deze richtlijnen heeft het land zijn regelgevingskader omtrent cryptocurrencies echter niet meer aangepast. Toch lijken er nu langzamerhand steeds meer cryptocurrency-gerelateerde ondernemingen in het land actief te zijn, waaronder ook crypto-exchanges. Zo heeft de populaire crypto-exchange Binance zich onlangs op de Vietnamese markt gericht met de introductie van fiat-valuta-opnames in Vietnamese Dong.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten