bitcoin millennial
Bitcoin

Overtuigde Bitcoin investeerders laten zich niet afschrikken door crash

De Bitcoin (BTC) koers doet al een tijdje zijn uiterste best om investeerders uit de markt te schudden. Al weken zakt de koers steeds verder weg en vloeit er steeds meer angst en paniek tot de cryptomarkt. Het is met name voor nieuwe Bitcoin-investeerders een lastige periode om te doorstaan. 

Overtuigde Bitcoiners in hart en nieren, die al jaren toegewijd zijn aan het decentrale activum, hebben echter minder moeite om deze daling te overleven. Uit on-chain data blijkt dat bijna één derde van alle circulerende Bitcoins in handen is van deze groep, en al vijf jaar onder het stof ligt.

30% van Bitcoin–voorraad al 5 jaar onbewogen

IntoTheBlock liet afgelopen vrijdag op socialmediaplatform X weten dat meer dan 30% van de circulerende BTC-voorraad al meer dan vijf jaar niet in beweging is gebracht op de blockchain.

Dit betekent dat deze houders sinds de vorige bullmarkt van 2021 standvastig hebben vastgehouden aan hun Bitcoins. Des te groter deze groep wordt, des te minder vatbaar de markt wordt voor paniekverkopen.

Deze langetermijninvesteerders zijn doorgaans namelijk minder gevoelig voor korte termijn prijsveranderingen. Bij hevige Bitcoin crashes zoals we die bijvoorbeeld vorige week hebben gezien, voornamelijk veroorzaakt door de start van het terugbetalingsproces van Mt. Gox, is deze cohort simpelweg minder geneigd hun munten uit paniek op de markt te dumpen.

Hiertegenover staan de kortetermijnhouders, meestal de nieuwere marktdeelnemers. Zij hebben over het algemeen minder ervaring met de volatiliteit van Bitcoin en zijn sneller geneigd te verkopen bij hevige marktfluctuaties.

Zoals te zien in de grafiek van IntoTheBlock nam de BTC-voorraad die al meer dan vijf jaar niet is bewogen eerder dit jaar af, wat suggereert dat sommige vastberaden Bitcoiners destijds hun winsten hebben genomen.

Sinds deze terugval bevindt de indicator zich echter weer in een stijgende lijn, wat een positief signaal is. Ook de bloederige neergaande trend van de afgelopen weken heeft deze ervaren houders niet in paniek gebracht. “Dit toont aan dat ondanks de marktfluctuaties er een sterke kern van Bitcoin-gelovigen is,” merkt IntoTheBlock op.

Mt. Gox BTC-verkoopt schrikt niet af

Zelfs nu de komende maanden meer dan $8 miljard aan Bitcoins van de in 2014 ingestorte Bitcoinbeurs Mt. Gox vrijgegeven wordt, blijft een groot deel van de BTC-voorraad onbewogen. Hoeveel van de grofweg 142.000 Bitcoins dat teruggegeven wordt aan alle schuldeisers op de markt terecht zal komen is vooralsnog onduidelijk, maar langetermijnhouders lijken zich hier allesbehalve zorgen over te maken. 

Hoewel de Bitcoin koers de komende maanden mogelijk door verkoopdruk kan dalen, blijft de langetermijnwaarde van Bitcoin waarschijnlijk stabiel. Langetermijnhouders, vaak “diamanten handen” genoemd, hebben eerder diepe dalingen doorstaan en blijven hun investeringen vasthouden. Dit laat zien dat er, ondanks kortetermijnvolatiliteit, een sterke kern van Bitcoin-gelovigen is die vertrouwen hebben in de toekomst van de crypto.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten