pakistan
Bitcoin

Pakistan gaat Bitcoin legaliseren terwijl de economie instort

Pakistan wordt geteisterd door terrorisme en buitenspel gezet door grote economieën. Mede daardoor loopt het land warm voor Bitcoin om zijn fortuin te redden.


“Legaliseer cryptocurrency”

Een staatsvergadering in Pakistan heeft deze week een resolutie aangenomen waarin wetten worden geëist voor eigendom van cryptocurrency en Bitcoin-mining. Dit tweette Zia Ullah Bangash, een adviseur van de regering, woensdag.

“We doen een beroep op de centrale overheid om ons voorstel voor legalisering van cryptocurrency zorgvuldig te overwegen”, luidde de resolutie.

De motie werd aangenomen door verschillende adviseurs en ministers. Het werd unaniem ondertekend, wat betekent dat de resolutie werd ontvangen zonder enige terugslag of tegenstand van andere parlementsleden.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Illegale crypto

Pakistan, een land waar ruim 212 miljoen mensen wonen, worstelt met een afbrokkelende economie. Bovendien is het land voortdurend op een high alert grenssituatie met buurland India. Pakistan wordt het geconfronteerd met “ernstige economische problemen“, en volgens de Wereldbank is de economische output dit jaar afgenomen.

Maar crypto biedt een uitweg, althans volgens sommige Pakistaanse ministers. Ze stellen dat de van nature koele omgeving, goedkope stroom en beschikbaarheid van mankracht de ideale verzameling is van alle voorwaarden die nodig zijn om winstgevend Bitcoin en andere cryptocurrencies te minen.

Crypto miners hebben ook eigendomswetten nodig als ze willen profiteren van hun inspanningen. Momenteel is het bezit van Bitcoin illegaal in Pakistan. In het verleden is er dan ook streng opgetreden tegen degenen die schuldig zijn bevonden. Twee personen werden eerder dit jaar zelfs gearresteerd nadat ze waren betrapt op het verhandelen van cryptocurrencies. Daarbij stelden deze arrestaties ook een voorbeeld voor anderen die aan crypto deelnamen. Maar de resolutie wil hier verandering in brengen. 

Ondertussen vechten sommigen voor hun rechten en de crypto-industrie (en misschien voor mooie crypto-winsten). Waqar Zaka zei vandaag dat hij een cryptominingbedrijf in het land heeft geïnstalleerd, terwijl er een lopende rechtszaak tegen hem is. Zaka is een crypto-influencer die in het land bekend staat vanwege zijn werk in de sector.

Lokale publicaties hebben sindsdien het miningbedrijf van Zaka ingeluid en zijn inspanningen om in Khyber Pakhtunkhwa aan te dringen op de resolutie voor het op gang brengen van de lokale economie. 

 

Bitcoin nieuws

Worden Bitcoin ETF’s via Hongkong toegankelijk voor Chinese beleggers?
Slapend Bitcoin-adres uit Satoshi-tijdperk plotseling geactiveerd na tien jaar rust
Populaire crypto analist ziet ‘fantastische setup’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC