Newsbit

Pakistan gebruikt overheidsfondsen om Bitcoin te minen

De economische groei van Pakistan is de afgelopen jaren vertraagd, maar het minen van Bitcoin zou daarin hulp kunnen bieden.


Twee nieuwe Bitcoin mining bedrijven

De regering van Khyber Pakhtunkhwa, een van de vier provincies van Pakistan, kondigde vorige week de lancering aan van twee Bitcoin mining bedrijven. Deze bedrijven zijn in het bezit van de staat zo blijkt uit een rapport van de lokale outlet BOLNews. Dit is een van de eerste gevallen waarin een overheid haar eigen middelen gebruikte om de Bitcoin te minen (en winst te maken).

Ziaullah Bangash is de adviseur van de eerste minister van Khyber Pakhtunkhwa. Hij zei dat een wetsvoorstel dat dergelijke operaties ondersteunt, is aangenomen in de provinciale vergadering. Er werd ook een afzonderlijk certificaat aangenomen, waardoor mensen in het land hun eigen crypto valuta’s kunnen lanceren en uitgeven zonder bang te hoeven zijn voor juridische tegenstand.

De houding van Pakistan ten opzichte van de Bitcoin is vergelijkbaar met die van andere landen. De sector blijft vastzitten in de bureaucratie. Echter dringen de lokale overheden langzaam aan op de regelgeving die de staatskas kan helpen. Een die helpt bij de bredere acceptatie van digitale valuta. De regering van Khyber Pakhtunkhwa is een groot voorstander van de digitale valuta. De van nature koele, bergachtige omgeving werkt in het voordeel voor het minen van Bitcoin. Dit komt op zijn beurt de lokale economie ten goede.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin acceptatie neemt toe

Vorig jaar drongen de functionarissen van de provincie ook al aan bij de centrale regering van Pakistan om het minen van Bitcoin in het hele land te legaliseren.

“We doen een beroep op de centrale overheid om ons voorstel om crypto valuta te legaliseren zorgvuldig te overwegen”.

De ontwikkeling kwam toen een van de eerste particuliere mining bedrijven van het land op maandag werd gelanceerd. Dit is gedaan door Waqar Zaka, een crypto influencer die in het land bekend staat vanwege zijn werk in de sector.

“Na jaren van strijd lanceer ik de grootste crypto mining boerderij in KPK waar jullie allemaal in kunnen investeren en aan kunnen verdienen.”

Zo beweerde Zaka in een tweet. Daarnaast bedankte hij Bangash voor de juridische ondersteuning.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top