blackrock
Bitcoin

Paniek bij BlackRock? Nieuwe directeur aangesteld voor Spot Bitcoin ETF

De Spot Bitcoin ETF van BlackRock begon fantastisch met 71 achtereenvolgende dagen van kapitaalinstromen. Die reeks kwam afgelopen week keihard ten einde met drie opeenvolgende dagen van nul-stromen. Zou er sprake van paniek zijn bij BlackRock?

Afgelopen week werd namelijk vrij plotseling bekend dat het fonds vanaf november een nieuwe directeur heeft.

Hoe is het mogelijk?!

Rajat Soni, een financieel adviseur die zijn visie deelt op Twitter, kan niet geloven wat er de afgelopen drie handelsdagen gebeurde met de Spot Bitcoin ETF van BlackRock.

“Worden de ETF-cijfers van Bitcoin gemanipuleerd? Hoe is het mogelijk dat er 0 instromen en uitstromen waren van de BlackRock ETF voor drie opeenvolgende dagen (24, 25 en 26 april)?

Is het mogelijk dat BlackRock zijn holdings niet verkoopt als klanten dat wel doen? Wat betekent dat voor de toekomst? Als BlackRock niet verkoopt zien we misschien nooit meer diepe bearmarkten”, aldus Rajat Soni.

De waarheid is dat er waarschijnlijk wel kleine in- of uitstromen zijn, maar dat die de “unit-waarde” niet halen. Instromen of uitstromen moeten een minimumwaarde hebben om BlackRock ertoe te bewegen om Bitcoin te verkopen of juist te kopen voor het fonds.

Van manipulatie is dus zeker geen sprake.

Belangrijke week voor Bitcoin

Alles bij elkaar kunnen we stellen dat er een belangrijke week op het programma staat voor de Bitcoin koers. Op woensdag komt namelijk de Amerikaanse centrale bank bij elkaar voor een nieuwe rentebesluit.

Hoewel het zeker is dat ze de rente ongewijzigd laten, krijgen we waarschijnlijk wel hun visie over de gezondheid van de economie te horen.

Daar lopen zij in toenemende mate tegen problemen aan. De inflatie in de Verenigde Staten loopt namelijk in rap tempo op, terwijl ook de economie in Q1 2024 een stuk minder goed presteerde dan men had verwacht.

Moet Amerika zich opmaken voor een periode van stagflatie (stijgende inflatie, krimpende economie)? Dat zou zomaar kunnen. Wat dat betreft wordt het heel interessant om de Amerikaanse centrale bank te volgen op woensdag.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP