Sorry Closed
Exchange

Paxful shutdown treft Nigeria wellicht harder harder dan de rest dan de wereld

Het lijkt erop dat de Nigeriaanse crypto-community in het bijzonder is getroffen door de sluiting van de peer-to-peer (P2P) cryptocurrency exchange Paxful. Dit heeft geleid tot een zoektocht naar alternatieven binnen de wereldwijde crypto-community.

Gestaakte activiteiten

Gisteren maakte Paxful bekend dat het zijn activiteiten zou staken vanwege het vertrek van belangrijke medewerkers en regelgevingsproblemen. Dit nieuws heeft vooral grote gevolgen gehad voor de Nigeriaanse crypto-community, die volgens “The 2020 Geography of Cryptocurrency Report” van Chainalysis op de achtste plaats staat wat betreft acceptatie en gebruik van cryptovaluta onder 154 onderzochte landen. Paxful heeft een pioniersrol gespeeld bij het gebruik van peer-to-peer-technologie in Nigeria, waardoor de crypto-industrie in het land kon groeien.

Emmanuel Susegh, een Nigeriaanse crypto-gebruiker, heeft verklaard dat de sluiting van Paxful voelt als “het verlies van een dierbare”, aangezien hij de crypto-exchange heeft gebruikt om zijn eerste $100.000 mee te verdienen. Hij voegde eraan toe dat Paxful al sinds 2015 zijn go-to-platform was voor het inwisselen van cadeaubonnen van Amazon en Apple voor Bitcoin (BTC).

Obinna Uzoije, een data-analist en lid van de Paxful Nigeriaanse gemeenschap, heeft aangegeven dat hij in de beginfase van zijn carrière Paxful gebruikte om de dollars die hij ontving van zijn werkgevers om te wisselen naar Nigeriaanse naira.

In die tijd werden freelancers in Nigeria die werkten voor internationale bedrijven betaald via Skrill, een online betalingsplatform. Sommige gebruikers op Paxful accepteerden deze betalingen, waardoor freelancers hun geld gemakkelijk konden omzetten in Bitcoin of contanten. Uzoije legde uit dat de sluiting van Paxful heeft geleid tot onzekerheid over de toekomst van crypto-marktplaatsen onder veel andere crypto-enthousiastelingen in Nigeria.

Enige bezorgdheid vanuit crypto-community

Akeem Abdullahi, een over-the-counter (OTC)-verkoper, verklaarde dat Paxful’s escrow-service heeft geleid tot de opkomst van een generatie OTC-verkopers. Deze verkopers konden cadeaubonnen kopen van mensen die wilden verkopen maar niet geletterd genoeg waren om het platform te gebruiken.

Sommige leden van de community hebben hun bezorgdheid geuit op Twitter over het terugkrijgen van hun geld. CEO Youssef heeft echter in een tweet bevestigd dat het Paxful-team werkt aan het afhandelen van openstaande zaken van gebruikers.

Het is hierbij als slot benoemingswaardig dat de exchange niet in geldproblemen zat en dat hiermee de fondsen van de gebruikers gewoon uitbetaald kunnen worden. Verwacht wordt dus dat al deze openstaande zaken gewoon zullen worden uitbetaald zonder drama.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken