Regulatie

PayPal CEO: Blockchain en Crypto zullen het financiële systeem hervormen

Dan Schulman, de CEO van de online betalingsgigant PayPal, heeft het toekomstige potentieel van cryptocurrencies en de achterliggende blockchain-technologie binnen het financiële systeem benadrukt.


Hervormen van huidige financiële wereld

De PayPal-CEO gelooft dat het echte potentieel van digitale valuta’s ligt in betalingen en niet perse in het kopen en verkopen ervan, of het voorspellen van hun aankomende prijsacties.

Bovendien zou volgens Schulman de kruising tussen CBDC’s, stablecoins, digitale wallets en verbeterde bruikbaarheid van (digitale) betalingen via cryptocurrencies de fascinerende financiële wereld in de toekomst kunnen gaan hervormen. In een interview met CTech maakte Schulman enkele opmerkingen over de use-cases van cryptocurrencies en blockchain-technologie in de betalingssector. Hij zei namelijk het volgende:

“Ik ben erg enthousiast over wat crypto- en digitale grootboektechnologie in de toekomst met het financiële systeem kan doen.”


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Kopen en verkopen van digitale valuta minst interessant

Schulman vind het kopen en verkopen van digitale valuta en het voorspellen van de crypto-prijsactie het minst interessant van de nieuwe technologieën. Hij blijft bij zijn mening dat de echte opwinding van digitale valuta’s hun grote nut voor digitale en wereldwijde betalingen is.

Bovendien zijn diverse landen als China, Rusland en de Verenigde Staten (VS) al van plan om digitale valuta’s vanuit de centrale bank (CBDC’s) te lanceren. Dit zou op zijn beurt de de vooruitgang in crypto- en blockchain-technologieën kunnen verbeteren.

De laatste maanden is PayPal zeer actief geweest op de cryptocurrency-markt. Zo heeft het online betalingsbedrijf het voor haar klanten mogelijk gemaakt om cryptocurrencies via het platform te kopen. Tevens heeft het zijn klantenbestand toegestaan om zijn crypto veilig terug te trekken naar wallets van derden. Het is momenteel nog niet precies bekend wat de volgende stap van PayPal binnen de crypto-wereld zal gaan zijn.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk