Newsbit

PayPal logo & Apple iPhone

PayPal gebruikers kopen enorme hoeveelheden Bitcoin

PayPal logo & Apple iPhone

PayPal koopt enorme hoeveelheden Bitcoin op om aan de vraag te voldoen voor zijn crypto diensten.


De impact van bedrijven op de Bitcoin

Het bedrijf Pantera Capital heeft een rapport gepubliceerd over de impact die de intrede van grote bedrijven op de crypto markt heeft gehad. Pantera vertelt dat vooral PayPal de koopdruk op de Bitcoin enorm heeft verhoogd. Mede hierdoor is de Bitcoin prijs flink gestegen.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $18.500. Dat betekent dat BTC in een week tijd een winst van 11,4% heeft geboekt. Kijken we naar een periode van een maand, dan zien we dat BTC zelfs een winst van 46,5% heeft behaald.

Pantera schrijft dat de huidige rally een stuk duurzamer is dan de bull run van 2017. Dit komt omdat de recente prijsstijging vooral wordt veroorzaakt door een groeiende institutionele vraag. Daarom zou het ook goed kunnen zijn dat BTC spoedig een nieuw hoogtepunt zal bereiken.

Vanwege de vereisten van de ‘Bitlicense’ die PayPal heeft gekregen van de staat New York, moet het bedrijf even veel BTC vasthouden als door zijn gebruikers wordt gekocht. PayPal heeft meer dan 300 miljoen gebruikers en dit betekent dat het bedrijf enorm veel BTC tokens op moet kopen om aan de vraag te voldoen. In het rapport schrijft Pantera het volgende:

”De gestippelde horizontale lijn in de afbeelding vertegenwoordigt het totale aanbod van nieuw uitgegeven Bitcoins. Plus het oorspronkelijke itBit-volume. Als deze groei aanhoudt, zou PayPal alleen al binnen enkele weken meer kopen dan alle Bitcoin die nieuw worden gemined.”


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


De Bitcoin wordt schaarser

Momenteel komen alleen Amerikaanse PayPal-klanten in aanmerking om de cryptoservice te gebruiken. Het bedrijf is echter van plan om volgend jaar zijn service voor internationale klanten uit te breiden. Dit zou de koopdruk van de Bitcoin alleen maar verhogen. Pantera Capital maakt de volgende voorspelling:

”Wanneer andere, grotere financiële instellingen hun voorbeeld volgen, zal de schaarste nog onevenwichtiger worden. De enige manier waarop vraag en aanbod in evenwicht zijn, is tegen een hogere prijs.”

De data spreken voor zich. De rally van de Bitcoin werd aangestuurd door bedrijven die in een staat van ‘razernij’ zijn geraakt om de Bitcoin te kopen. Grote hedgefunds zoals Galaxy Digital en MicroStrategy hebben naar schatting $15 miljard aan BTC verzameld en blijven doorkopen. De vraag lijkt dus niet te zijn of Bitcoin de $20.000 zal doorbreken, maar alleen nog wanneer.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top