PayPal Logo
Regulatie

PayPal krijgt Britse cryptolicentie na korte stopzetting van lokale Bitcoin-aankopen

In een belangrijke ontwikkeling heeft PayPal, de toonaangevende speler in de wereld van betalingsdiensten, groen licht gekregen van de Britse Financial Conduct Authority (FCA) om cryptocurrencydiensten aan te bieden in het Verenigd Koninkrijk (VK).

De goedkeuring is verkregen

Volgens officiële gegevens van de Financial Conduct Authority (FCA) heeft PayPal op 31 oktober 2023 de goedkeuring gekregen voor het aanbieden van bepaalde crypto-activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. Uit het FCA-register blijkt dat PayPal beperkingen heeft opgelegd aan zijn financiële dienstverleningsactiviteiten.

Deze beperkingen omvatten onder andere het stopzetten van het accepteren van nieuwe klanten en het beperken van de functionaliteit voor bestaande klanten om de verkoop te behouden. Het register vermeldt ook dat het bedrijf zijn huidige aanbod van crypto-activa niet kan uitbreiden. Dit omvat diverse activiteiten, zoals crypto-uitwisselingsdiensten, deelname aan initiële muntenaanbiedingen, staking, Peer-to-Peer-exchange en gedecentraliseerde financiële activiteiten zoals lenen en uitlenen.

Regulatie nieuws

Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Hongkong werkt aan AI-richtlijnen voor de financiële sector
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’