Paypal
Blockchain

PayPal lanceert nieuwe crypto On en Off Ramp dienst

Het bekende betalingsplatform PayPal heeft een nieuwe dienst gelanceerd. Het gaat om een zogenaamde On and Off Ramp.  De dienst is op het moment nog alleen beschikbaar voor gebruikers in Amerika Het is live op de digitale Ethereum (ETH) wallet genaamd MetaMask. 

Veiligheid centraal

Een “on-ramp” verwijst naar diensten die de aankoop van cryptocurrency met traditionele valuta, zoals USD, mogelijk maken, terwijl een “off-ramp” het mogelijk maakt om cryptocurrency om te zetten naar traditionele valuta.

PayPal heeft crypto-gebruikers verzekerd dat het een sterk beveiligingssysteem hanteert, waardoor klanten kunnen genieten van fraudebeheer en de mogelijkheid hebben om chargebacks aan te vragen in geval van een geschil. Deze mededeling komt kort na een aankondiging van MetaMask, waarin ze een nieuwe functie introduceerden waarmee gebruikers hun digitale activa kunnen omzetten naar fiat-valuta en deze kunnen overmaken naar een bank- of PayPal-rekening.

PayPal zet in op crypto

PayPal verdiept zich verder in de cryptowereld. Een belangrijke stap werd een maand geleden gezet met de introductie van PayPal USD (PYUSD), een stablecoin die één op één is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Dit manoeuvre positioneert PayPal als een directe concurrent van gevestigde namen zoals Tether (USDT).

Echter, ondanks het sterke imago van PayPal, ondervindt PYUSD nog steeds enkele adoptieproblemen. Van de totale voorraad van 44,37 miljoen PYUSD is momenteel slechts 6,5 miljoen in omloop. In vergelijking: concurrenten zoals Aave GHO hebben in een maand tijd al een marktkapitalisatie van 25 miljoen dollar bereikt, terwijl PYUSD moeite heeft om de 10 miljoen dollar te evenaren. Het bedrijf staat dus voor de uitdaging om het vertrouwen en de interesse van de markt te winnen in een concurrerend landschap.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Blockchain nieuws

Bescherm jezelf tegen online bedreigingen met CyberGhostVPN
Mark Zuckerberg en Lex Fridman Houden Gesprek in de Metaverse: Een Doorbraak in Realistische Avatartechnologie
Gemiddelde salaris Web3-ontwikkelaar op $128.000 in 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43