Newsbit

PayPal

PayPal schorst gebruiker voor crypto handel

PayPal

Een PayPal gebruiker heeft gemeld dat zijn account is verbannen nadat hij te vaak crypto had verhandeld met behulp van het platform


PayPal account opgeschort

Volgens de Reddit gebruiker TheCoolDoc stuurde PayPal hem een bericht waarin stond dat het bedrijf zijn account permanent had geschorst vanwege een mogelijk risico.

De gebruiker zei dat hij binnen een week minstens 10 crypto transacties had gedaan. Hij hadd aankopen gedaan tijdens de dips en verkochten vervolgens weer wanneer de prijs hoog was. PayPal had om uitleg gevraagd voor elke transactie.

“Het systeem markeerde mijn account omdat het dacht dat ik spullen ter waarde van $10.000 kocht en verkocht in een week tijd, terwijl ik dat de afgelopen 6 jaar niet had gedaan. Ik heb het mijn identiteitsbewijs ingediend en schreef elke transactie toe aan het verhandelen van crypto, wat kon ik anders zeggen?”

Binnen een paar uur stuurde PayPal eem bericht waarin stond dat de gebruiker geen verdere acties kon uitvoeren op het platform. De gebruiker verklaarde dat het resterende geld op de rekening, $462, voor 180 dagen on hold was geplaatst.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Limieten op de hoeveelheid aankopen

Het platform legde eerst een limiet op voor Amerikaanse klanten die voor meer dan $10.000 in één week tijd aan crypto kopen. Het limiet is inmiddels verhoogd naar $20.000. De persoon waarvan het account geschorst is ontkent echter het limiet te hebben overschreden.

“Ik weet echt 100% dat ik niets verkeerd heb gedaan, het is een misverstand. Het komt omdat ze denken dat ik meer dan 50 transacties heb gedaan in een tijdsbestek van 1 week, terwijl het gewoon crypto was.”

PayPal kondigde op 12 november aan dat het in aanmerking komende gebruikers in de Verenigde Staten toestemming gaat geven om crypto valuta’s te gebruiken voor handel en betalingen. Reddit gebruiker Cryptix001 meldde problemen die het had met het platform dat crypto transacties afhandelt:

“Ik vertelde hen dat ik PayPal gebruikte om geld over te maken van een van mijn online rekeningen naar mijn belangrijkste betaalrekening om de langere opnametijd te omzeilen. Ik had er nog nooit problemen mee gehad totdat het om een grotere som geld ging die ik nodig had om wat rekeningen te betalen. Het kostte hen een zenuwslopende week voordat ze eindelijk besloten hadden mijn geld vrij te geven. Ik zal PayPal nooit meer gebruiken. “

Geen transactiekosten voor gebruikers

Het beleid van het platform stelt dat het geen transactiekosten in rekening brengt voor gebruikers die crypto kopen of verkopen tot 2021. Daarnaast zeggen ze dat er geen kosten zijn voor het aanhouden van crypto. Een Reddit gebruiker suggereerde daarom dat een verklaring voor de acties van PayPal zou kunnen zijn dat PayPal geld verliest doordat gebruikers grote transacties uitvoeren.

PayPal is geen crypto exchange. Hun service is bedoeld om de Bitcoin in bezit te houden en het vervolgens bij hun verkopers uit te geven wanneer ze die mogelijkheid toevoegen, aldus de Reddit-gebruiker.

“Als je constant gaat handelen, verliezen ze een hoop geld om die kosten te dekken, omdat ze op dit moment geen kosten in rekening brengen. Hun service zou meer op een Bitcoin bankrekening moeten lijken, niet op een handelsaccount. “

Zelfs als het platform de beperkingen van hun account zou verwijderen, zei TheCoolDoc, zullen ze nooit meer een bij PayPal kopen.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top