PayPal Logo
Stablecoin

PayPal zet stablecoin-project tijdelijk op een lager pitje

De betaalgigant PayPal was volgens de geruchten bezig met een eigen stablecoin, maar als we de verslaggeving van Bloomberg mogen geloven, dan staat dat project nu even op pauze. Het nieuws over het pauzeren van de stablecoin van PayPal komt daags nadat bekend werd dat zijn crypto-partner Paxos wordt onderzocht door de New York Department of Financial Services (NYDFS).

Wat is Paxos?

Paxos is een Amerikaanse partij die onder andere stablecoins uitgeeft. Bekende stablecoins van het bedrijf zijn de Pax dollar en de Binance USD (BUSD). Paxos verzorgt met BUSD namens Binance de uitgifte van de stablecoin van het beursplatform. In principe gaat het om een stablecoin van Paxos, waar het merk Binance opgeplakt zit.

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat Paxos wordt onderzocht door de NYDFS, wat mogelijk gevolgen heeft voor het bedrijf. De kans is aanwezig dat het gaat om de Binance USD, omdat de Amerikaanse wetgever over het algemeen niet blij is met de manier waarop Binance zich manifesteert.

Binance kent een betrekkelijk ondoorzichtige structuur, wat het voor wetgevers lastig maakt om ze aan te spreken. Niemand lijkt precies te weten hoe de juridische structuur van Binance in elkaar zit. Nu zit Paxos dus in de problemen en dat lijkt voor PayPal reden genoeg om het stablecoin-project even op een lager pitje te zetten.

Reactie van PayPal

PayPal reageerde op Bloomberg via zijn woordvoerder Amanda Miller, die in een email aan het nieuwsplatform laat weten dat het project momenteel stilstaat. “Als en wanneer we besluiten om dit verder op te pakken, dan zullen we uiteraard nauw samenwerken met wetgevers,” aldus een duidelijke Miller. Van een bedrijf als PayPal verwacht je uiteraard niets anders dan dat.

Een bedrijf met de omvang van PayPal kan het zich niet permitteren om zomaar wat te proberen op dit vlak. Zij weten als geen ander dat de financiële sector geen zandbak is, waarin je zomaar dingen kunt testen. Producten die niet werken kunnen een gigantische schade opleveren voor investeerders en dat probleem wenst PayPal uiteraard niet op zijn dak te krijgen.

Stablecoin nieuws

Tether lanceert goudgedekte stablecoin die aan de dollar gekoppeld is
Gaat Europa Tether (USDT) verbannen?
Eerste Goud- en Zilver-Stablecoins binnenkort gelanceerd op de XRP Ledger
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen