Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

People’s Bank of China in Shenzhen ruimt nog enkele illegale cryptobedrijven op

De People’s Bank of China (PBoC) in de stad Shenzhen neemt opnieuw een harde aanpak van cryptocurrency-gerelateerde activiteiten die als illegaal worden beschouwd.


11 bedrijven in China aangepakt

Naar verluidt heeft de bank 11 bedrijven benaderd die inmiddels in China als illegaal beschouwd worden. Het is helaas niet precies bekend wat de PBoC precies gedaan heeft bij deze 11 bedrijven. Ook de namen van de bedrijven zijn niet bekend gemaakt.

De bank heeft naar verluidt een reeks van uitgebreide nieuwe maatregelen genomen tegen illegale en grensoverschrijdende handel in onder andere vreemde valuta’s en aandelen. Naast haar acties tegen bedrijven die de wet overtreden, van plan is om een proefproject uit te voeren van ‘precisie-educatie’ voor financiële consumenten. Hiermee wil de PBoc naar verluidt zijn klanten zo goed mogelijk informeren met onder andere gepersonaliseerde risicopreventie- en voorlichtingsprogramma’s.


Houding wordt steeds strenger

De houding van de stad Shenzhen tegen cryptocurrencies lijkt steeds sterker te worden. Dit lijkt tevens in heel China steeds meer het geval te zijn. Alhoewel het bezit van cryptocurrencies in China nooit helemaal verboden is, heeft de Chinese overheid sinds 2017 geleidelijk wel de beperkingen voor de industrie opgevoerd. Het afgelopen jaar zijn de maatregelen gericht op crypto-mining en -handel geïntensiveerd, de eerste deels als gevolg van de verbintenissen van Peking om koolstofarm te worden.

Verwacht wordt dat gedecentraliseerde cryptocurrencies in de toekomst vaker onderworpen zullen gaan blijven aan gemeentelijke en regionale hardhandig optreden. Het is echter nog niet bekend hoe dit precies eruit gaat zien en waar ze deze regels zullen aanpassen. Toch lijken cryptocurrencies nog steeds erg sterk te staan en worden ze ook steeds meer geaccepteerd. Het lijkt hiermee slechts een kwestie van tijd totdat dit probleem volledig verholpen zal zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten